Nike, FuelBand takımını işten kovdu!

Samsung, LG ve fazlası yeni giyilebilir ürünlerini tanıtırken bu dev isim, şimdiden pes mi ediyor?

Kafa karıştıran hamle!

Nike'ın bu sene ortaya çıkarmayı planladığı yeni Fuelband fitness bandından vazgeçtiği iddia edildi. Raporlara göre Nike, Fuelband takımının büyük kısmını işten kovdu.

Cnet'e göre Nike'ın Digital Sport bölümünün yüzde 70-80'i, bir başka deyişe yaklaşık 55 çalışanı işten çıkarıldı. Nike'tan gelen bir açıklamada ise firmanın Fuelband serisini tamamen piyasan çekeceği haberlerinin doğru olmadığı bilgisi verildi. Nike yetkilileri, şu anki ürünlerini ve hizmetlerini satmaya devam edeceklerini söylüyorlar. Bir yetkili ise Re/code'a gönderdiği bir e-postada "Nike+ FuelBand SE, işimizin önemli bir parçası olmaya devam etmektedir" sözlerini kullandı. Ancak bu açıklamalar, Nike'ın gelecekte yeni Fuelband ürünleri ortaya çıkarıp çıkarmayacağı konusunu aydınlatmıyor.

Nike'ın Fuelband etkinlik izleyici bandı, 2012'de ortaya çıktığında firmanın gelirlerinde yüzde 18'lik bir artış sağlamıştı. Ancak firma teknoloji bölümünü geliştirmek üzere yeni yollar arıyor olabilir. Giyilebilir teknoloji henüz çok tanınmasa da, Nike haricindeki firmalar bu sektöre girmenin yollarını arıyorlar. LG, Samsung gibi firmalar Lifeband Touch, Galaxy Gear 2 gibi cihazlarla pazarı zorlamaya devam ediyorlar.

Okuyucu Yorumları