Nike yoluna iOS ile devam edecek

Hemen herkesin merakla beklediği uygulama sonunda geldi; ama sadece iOS'a geldi!

iOS'a evet, Android'e hayır!

Nike'ın iOS kullanıcıları için uygulamasını çıkardığı ünlü bilekliği FuelBand, görünüşe bakılırsa Android'lere gelmeyecek. Geçtiğimiz günlerde basın duyurusu yapan şirket, yollarına iOS ile devam edeceklerini belirtti: "Nike+ FuelBand kullanıcıları için en iyi deneyimi sunmak üzere iOS ve nikeplus.com platformları üzerinden hizmet vermeye devam ediyoruz. Şimdilik uygulamanın Android versiyonunu çıkarma gibi bir düşüncemiz yok."

Nike'ın geçtiğimiz yıl Şubat ayında çıkardığı FuelBand bilekliği, günlük aktivitelerinizi takip ederek, LED okuyucusu sayesinde ne kadar enerji harcadığınızı ve kaç kalori yaktığınızı söylüyor. iOS cihazlarla tam uyumlu olan cihaz, aynı zamanda Bluetooth yoluyla PC ortamına da aktarılabiliyor.

Nike ve Apple'ın yıllardan beri süren ortaklığı herkesin malumu. Üstelik Apple CEO'su Tim Cook, Nike'ın yönetim kurulunda da yer alıyor. Ancak iki devin bu iyi ilişkilerine rağmen, Nike'ın milyonlarca kullanıcısı olan Android'i hiç düşünmeden es geçmesi yine de şaşırtıcı. Zira ComScore'un son raporuna bakacak olursak, Apple'ın yüzde 36,3 olan pazar payını, Android yüzde 53,4 ile fazlasıyla geçmiş durumda.

Okuyucu Yorumları