Ninja Yıldızı mı, Stres Çarkı mı?

Bir ninja yıldızı, gerçek bir silahtır. Peki ama ninja yıldızı şekilli bir stres çarkı hangi kategoriye girer?

Ninja yıldızı mı, stres çarkı mı?

Bir silah nedir? Teknik olarak bir insana hemen her şey ile zarar verebilirsiniz ve bunun bir mermi, bıçak, taş ya da kendi elleriniz olması bir şey değiştirmez. Peki silah tanımının sınırı nerede bitiyor?

ABD'li TSA (Ulaşım Güvenlik İdaresi) tarafından bu konuda verilen karar ise şöyle: Stres çarkları oyuncaktır, Ninja yıldızları silahtır. Ninja yıldızı şeklinde bir stres çarkı da bir silahtır.

TSA'nın Instagram sayfasında ajansın insanlar tarafından taşınan garip şeyleri yayınladığı bir tarihçe bulunuyor ve bunların arasında bol miktarda ninja yıldızları (shuriken) ve aktif olmayan el bombası da bulunuyor. Bir gönderi ise, ninja yıldızı şeklinde bir stres çarkına ait.

TSA bu eğlenceli sayılacak açıklaması sırasında normal "#FidgetSpinners"a (Stres çarklarına) izin olduğunu ancak "Şeytan'ın stres çarkının" (Satan's fidget spinner) yasak olduğunu belirtiyor. Burada bahsedilen, yukarıdaki resimde gördüğünüz stres çarkı.

Bu stres çarkını kimin aldığı ise ayrı bir soru. Stres çarkı kullanan pek çok kişi bilir ki çarkın uçlarının elinizin çeşitli bölgelerine çarpması, en azından alışıncaya kadar, kaçınılmaz bir durumdur ve bu kesici stres çarkı bir kazaya davetiye gibi gözüküyor...

Okuyucu Yorumları