Nintedo Wii U satışları eBay'e taştı!

Çok kısa bir sürede tükenen yeni oyuncağımız, şimdi ikici el pazarını ele geçiriyor!

O da yok sattı!

Uzun süredir gündemde olan Nintendo'nun yeni oyun konsolu Wii U, Pazar günü itibarilye Amerika pazarında satışa çıktı. İlk gün tükenmesi beklenen konsol, aradan bir gün geçmesinin ardından şu anda tükenmiş durumda.

Forbes'in yayınladığı rapora göre, şu anda ikinci el piyayasında da Wii U fırtınası esiyor. Sadece eBay üzerinde 2,500 adetten fazla bulunan cihaz, an itibariyle konsolun temin edilebileceği tek nokta. eBay rakamlarının en ilginç yanıysa, satışların konsolun normal fiyatı olan 299,99 dolardan başlaması. Konsolun tükenmiş olması sebebiyle bu rakamın kısa sürede artması ise işten bile değil.

Bu durum aslında iki farklı sonuç doğuruyor: İlki, Wii U satın alanlar, beklediğini bulamadı ve hemen ikici el pazarında satışa çıkarttı. İkincisi ise, konsol, ikinci el karaborsacılarının elinde bol miktarda var ve durumdan kazanç çıkartmanın peşindeler.

Nintedo, pazar günü yapılan satışlarda tam olarak kaç adet Wii U sattığını henüz dile getirmiş durumda değil... Konsolun Avrupla çıkış tarihi 30 Kasım olarak açıklanmış durumda. Kendi vatanı olan Japonya çıkış tarihi ise 4 Aralık olarak biliniyor.

Okuyucu Yorumları