Nintendo DS satışları 13 milyon adede ulaştı

En yeni teknolojilerle donattığı yaratıcı konsollarıyla oyun dünyasında yenilikçiliğin öncülüğünü yapan Nintendo'nun oyun konsolu dünyasına yeni bir soluk getiren ürünü Nintendo DS, tüm dünyada 13 milyon adet sattı.

Nintendo DS satışları 13 milyon adede ulaştı

Dünyanın en büyük oyun konsolu ve yazılımı üreticilerinden Nintendo'nun benzersiz özellikleriyle oyun konsolu piyasasında yeni bir çığır açan ürünü Nintendo DS, piyasaya çıktığı 2004 yılının Aralık ayından bu yana tüm dünyada 13 milyon adet satıldı. Satış rakamı Japonya'da 5 milyon adedi bulan Nintendo DS, ülkede en hızlı satışı yapılan oyun konsolu oldu. En yeni iletişim teknolojileriyle donatılan oyun konsolu, 2004 Kasım ayından
beri Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 milyon, Mart ayından bu yana Avrupa'da 3.5 milyon adet sattı. Nintendo'nun yakın zaman önce Türkiye'deki oyun tutkunlarıyla tanıştırdığı Nintendo DS'in ülkemizde de satışı hızla artıyor.

Oyun kahramanlarını sesinle yönlendirmeni sağlıyor

Nintendo DS; biri dokunmatik iki ekrana, kablosuz iletişim ve ses tanıma özelliklerine sahip. Üzerinde bulunan sabit mikrofonu ve ses tanıma yazılımı sayesinde Nintendo DS için yapılan birçok oyunda sesli komut verebilme imkanı bulunuyor. Kablosuz olarak 25 metre içerisinde 8 kişiyle birlikte oyun oynanabiliyor. Ayrıca bilgisayara takılan bir Wi-Fi adaptörü ile Nintendo DS'i İnternete bağlayıp tüm dünyadan birçok oyuncuyla ücretsiz olarak oyun oynanabiliyor. Nintendo DS; farklı renkleri, 550 farklı Game Boy Advance oyunları ile uyumluluğu ile tüm oyun tutkunlarını kendisine çekiyor. Evcil köpek simülasyonu Nintendogs, yarış oyunları Mario Kart DS ve Süper Mario 64 DS, Nintendo DS ile oynanan en popüler oyunlar arasında. Nintendo DS, benzersiz özellikleri ile oyunculuk tarihine daha şimdiden adını yazdırdı.

Okuyucu Yorumları