Nintendo hisseleri hızla yükseldi

Nintendo hisseleri, Pokémon Go'nun büyük başarısının ardından adeta uçuşa geçti!

Pokémon Go adeta uçurdu!

Pokémon Go henüz bütün Dünya'ya bile yayılmış değil ancak Nintendo'nun hisseleri şimdiden astronomik bir yükselişe geçmiş durumda. 5 Temmuz tarihinde Nintendo'nun hisseleri 14490 Japon yeni (136.69$) değerindeydi. 19 Temmuz tarihinde ise 31770 Japon yeni (299.49$) değerinde kapanış yapıldı. Ancak her şey yükselişte değil. Güçlendirilmiş gerçeklik oyununun yayımından beri firmanın sermayesi, ilk ciddi düşüşünü yaklaşık %11 değerinde düşerek yaşadı ve bu yükseklikten 28.430 Japon yenine (268$) geriledi.

Nintendo hisseleri hızla yükseldi

Ancak bu yükseliş bile Nintendo'nun Nisan 2010'dan beri ulaştığı en yüksek değeri geçmesini sağlayabilmiş değil. O tarihte firmanın hisseleri, 32100 Japon yeni (302.59$) değerine ulaşmışlardı. Oyun, inanılmaz bir şekilde popüler olduğunu göstererek, 10 milyon indirmeye ulaşan en hızlı mobil oyun konumuna yükseldi. Şu anda oyun, Dünya genelinde 30 milyondan fazla kez indirilmiş durumda ancak bu kadar popüler olan her şeyde olduğu gibi, bu oyunun da popülerliğinin bir süre sonra düşeceği tahmin edilebilir.

Ancak oyunun önümüzdeki günlerde ana ülkesi Japonya'da yayımlanması ile beraber bir kez daha yükselişe geçileceğinden emin olabiliriz.

Okuyucu Yorumları