Nintendo'dan kimsenin beklemediği karar!

Oyun dünyasının en önemli markalarından biri, yıllardır var olduğu bu önemli ülkeden çekiliyor!

Bir dönemin sonu!

Nintendo, geçen gün yaptığı açıklama ile Brezilya'dan çekildiğini duyurdu. Firmanın bu durum için resmi açıklamasında suç, "yerel bir üretim operasyonu başlatmama kararından kaynaklanan yüksek ithalat vergileri" ve "yerel iş ortamındaki zorluklar" üzerine atıldı. Büyük olasılıkla diğer Güney Amerika ülkelerinde satışlara devam edilecek ancak Brezilya'nın, Mario, Link ve Pikachu ile vedalaşma vakti geldi gibi gözüküyor.

Brezilya'daki video oyun konsollarının fiyatları ise inanması oldukça güç olan rakamlarda dolaşıyor. Eğer ülke içerisinde bir PS4 almak istiyorsanız yaklaşık olarak 1.500 dolar ve bir Xbox One almak istiyorsanız yaklaşık olarak 800 dolar gibi bir fiyat ödemeniz gerekiyor. İki konsol arasındaki bu büyük fiyat farkı ise, büyük ihtimalle Microsoft'un ülke içerisinde işletmeye başladığı fabrikadan kaynaklanmakta. Ayrıca, büyük olasılıkla bu fiyat farkı sebebiyle, Xbox'ın ülkedeki en popüler konsol olduğunu söylemek mümkün oluyor.

Wii U'nun ülke içindeki fiyatı ise şu anda yaklaşık olarak 700 dolar. Her ne kadar bu fiyat Xbox'ın ve büyük bir fark ile PS4'ün çok altında da olsa, diğer ülkelerin çoğu ile karşılaştırıldığında halen çok yüksek bir fiyat olduğunu söyleyebiliyoruz.

Okuyucu Yorumları