Nintendo NX kontrol aygıtı patenti sızdı!

Nintendo'nun yeni nesil konsolunda kullanacağı söylenen kontrol kolu, garip görünümüyle şaşırtıyor!

NX için bir garip kol!

Şaşırtıcı olsa da, Nintendo NX konusunda en "güvenilir olmayan" kaynak yine Nintendo'nun kendisi gibi görünüyor. Şirket başkanı Tatsumi Kimishima konsolla ilgili "eşsiz ve farklı birşey" şeklinde konuşurken, kamuoyu cihaz hakkında küçük patent sızıntılarıyla yetinmek durumunda kalmıştı.

Son olarak NeoGAF fan sitesi üzerinde Disorienter isimli kullanıcının paylaştığı pantent tasarımlarının Nintendo NX kontrol aygıtına ait olduğu düşünülüyor.

Resimlerinden görüldüğü kadarıyla kontrol aygıtı, akıllı telefon benzeri hareket ve dokunmatik özelliklere sahip. Fakat tamamen dokumatik ile çalışmayacağını söyleyebiliriz. Kolun omuz kısmında iki adet tuş, iki adet thumbstick ve bir çeşit kart slotu bulunuyor.

Alışageldiğimiz A,B,X,Y butonları nerede peki? Bu konuda akla gelen ilk ihtimal bu butonların dokunmatik ekran üzerinde gösterileceği. Yani A tuşuna basarak zıplamak yerine direk ekran üzerinden zıplaya basılabilecek. Ayrıca genç kullanıcıların mobil oyunlar üzerinden geçiş yapmasına olanak sağlanırken, oyunculara oyun içi kontroller konusunda yeni deneyimler sunmak isteniyor.

Geniş ara yüzeyde çoklu slot desteği, The Legend of Zelda gibi oyunlarda silahlar ve düşmanlar arasında geçiş yaparken büyük kolaylık sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları