Nintendo, Ölü Pikselleri Sorun Olarak Görmüyor!

Pek çok Switch kullanıcısı ekranlarındaki ölü pikseller nedeniyle hayal kırıklığına uğramışken, Nintendo'nun açıklaması yeni bir şok dalgası yaşattı!

Ölü piksel, gerçekten sorun değil mi?

Nintendo Switch, geçtiğimiz hafta satışa sunulması ile beraber önemli başarılara imza atmaya başladı ve pek çok Switch sahibi şimdiden kendilerini Legend of Zelda: Breath of Wild içerisinde kaybetmiş durumda. Ancak bazı kullanıcılar da Reddit üzerinde ekranlarındaki ölü piksellerden şikayet ediyor.

Ne yazık ki, bu kullanıcıların sorunlu ürünlerini değiştirmeleri zor olabilir. Bunun sebebi ise, Nintendo UK internet sitesinde belirtildiği üzere, Nintendo'nun ölü pikselleri bir problem olarak görmemesi.

"Nintendo Switch ekranından kaybolmayan siyah veya parlak noktalar" ve "ekranda karanlık veya aydınlık bölgeler" hakkındaki bölümde Nintendo'nun resmi cevabı, "az sayıda takılmış veya ölü pikseller LCD ekranların karakteridir. Bunlar normaldir ve bir sorun sayılamazlar" şeklinde.

Her ne kadar bu durum yeni konsol için ödedikleri paranın ardından ölü pikseller ile karşılaşan Nintendo Switch sahiplerini üzebilecek olsa da, halen ümit var. 2004 yılında da benzer bir sorun yaşayan Nintendo DS üniteleri için kullanıcı baskısı o kadar fazlaydı ki, Nintendo tüm Nintendo DS ünitelerini tamir etmeyi teklif etmişti.

Ayrıca Nintendo ölü pikselleri bir problem olarak düşünmese de, pek çok bölgede Nintendo Switch'i satın aldığınız satıcı tarafından ürün değişimi yapmak mümkün olabilir...

Okuyucu Yorumları