Nintendo Switch'ten Tarihi Başarı!

Başarısı gizlenemeyen oyun konsolu Switch, Nintendo'nun karlarını yüzde 500 artırdı!

Nintendo Switch'ten büyük başarı!

İlk senesini geride bırakan Nintendo Switch, çok güçlü bir çıkış yaparak firmanın tarihindeki en hızlı satan konsol haline geldi. Tahminlerinde genellikle temkinli olan firma, Mart 2018'de tamamlanan mali yıl tahminlerini 10 milyondan 14 milyona yükseltmişti.

Şimdi ise firma, gayet iyi sonuçlar içeren tam yıllık gelir raporlarını açıkladı. Yazılım tarafında Super Mario Odyssey dünya çapında 10,41 milyon satışla önemli bir başarı elde ederken Mario Kart 8 Deluxe, 9,22 milyon satış yaptı. Bu iki oyun, üçüncü parti yayımcıların oyunları dahil "milyonluk satış" elde eden 12 oyundan sadece ikisi. Rapor, mali yıl boyunca toplam 63,51 milyon yazılım biriminin satıldığını söylüyor.

Bu satışlarla birlikte artan Switch satışları, mali yıl içerisinde 15,05 milyon konsola ulaştı. Böylece konsol, yenilenen tahminleri de 1 milyon geçti.

Bu arada Nintendo 3DS, 6,4 milyonluk başarılı satışlarıyla 5,28 milyon satan SNES Classic Edition retro konsolları geçti. Nintendo'nun işlam karı, bu süre içerisinde 1,624 milyar dolara ulaştı ve önceki senenin 269,4 milyar dolarlık karına kıyasla yüzde 500 artmış oldu.

Japonya merkezli firma, bu finansal sonuçları duyururken yeni başkanı olarak Shuntaro Furukawa'yı atadığını da açıkladı. Furukawa, Haziran'da emekliliğe ayrılacak olan Tatsumi Kimishima'nın yerini alacak. Kimishima, 55 yaşında vefat eden selefi Satoru Iwata'nın yerini 2015'te almış ve Nintendo'ya liderlik etmeye başlamıştı. 46 yaşındaki Furukawa ise yaklaşık 25 yıldır Nintendo'da çalışıyor. Son zamanlarda yazılım geliştirme alanına bakan Furukawa, Switch'in tasarımında da rol oynamıştı.

Okuyucu Yorumları