Nintendo Wii 2: Bir canavar doğuyor!

Uzun zamandır beklenen yeni Wii, yani Wii 2'de bizleri neler bekliyor? İşte bilmeniz gerekenler...

Bir canavar doğuyor!

Yeni nesil konsollar hakkındaki söylentiler dağ gibi yükseliyor... Bu ivmeyeyse artık Nintendo da dahil oldu. Uzun zamandır hakkında spekülasyonlar yapılan Wii 2 için, kaynağı belli olmayan bilgiler, Kotaku üzerinden basına sızdırıldı.

Project Cafe kod adı altında tasarımı geliştirilen cihaz, hali hazırda piyasada bulunan PS3 ve Xbox 360'ların kullandığı dahili sabit disk mantığının dışında çalışacak. Onun yerine cihazda takıp çıkarılabilir 8 GB'lık Flash bellek desteği bulunacak. Bu miktar; Wii'den tam tamına 20 kat daha fazla ve Wii 2 oyunlarına çıkacak olan eklenti paketleri ya da eski oyunları rahatlıkla hafızasında taşıyabilecek bir kapasite. Yine de eğer Wii 2 bu tarzda bir hafızaya sahip olacak olursa, ne yazık ki diğer platformlarda rahatlıkla izleyebildiğimiz filmler, Wii 2 için büyük bir yer sorunu teşkil edecek.

Fakat Kotaku'dan yapılan bir diğer açıklamaya göre; Nintendo'nun yeni konsolu yüksek çözünürlüklü (HD) film ve oyunları destekleyebilecek. Yayılan son dedikoduysa, bütün oyun severlerin beklediği haberlerden bir tanesi niteliğinde... Yapılan açıklamaya göre; Wii 2'de hali hazırda bulunan DVD formatının çok üstünde bir depolama birimi kullanılacak ve Wii 2, 25 GB'lık diskleri kullanabilecek.

Nintendo'nun şu ana kadar yaptığı tek açıklamaysa, yeni konsolunun 2012 yılı içerisinde piyasada olacağı.

Okuyucu Yorumları