Nintendo Wii, Avrupa'da Piyasada

Nintendo Wii, bugün Türkiye de dahil tüm Avrupa ülkelerinde raflardaki yerini aldı.

Wii Avrupa'da Çıktı

Nintendo'nun yeni oyun konsolu Nintendo Wii, bugün Türkiye ve Avrupa'da aynı anda piyasaya çıktı. Avrupa'daki mağazaların önlerinde gece saatlerinden itibaren kuyruklar oluşurken, Nintendo Wii sayısı kısıtlı olmasına rağmen, Türkiye'de herhangi bir kuyruk oluşmadı gibi gözüküyor.

Nintendo, 2006'nın sonuna kadar 4 milyon konsol ve Mart 2007'ye kadar 6 milyon konsolu dünya çapında mağazalarda bulunduracak. Nintendo Wii, Amerika'da piyasaya sürüldüğü ilk hafta saniyede bir konsol satarak tam 600.000 Nintendo Wii satışı gerçekleştirmişti. Avrupa'da da aynı talebi ve ilgiyi uman Nintendo, yılbaşı sezonu için stoklarını tüm dünya genelinde arttırmaya devam ediyor.

Nintendo Wii Avrupa'da bugünden itibaren, 5 oyunun bir arada bulunduğu (Tennis, Golf, Baseball, Boxing ve Bowling) Wii Sports ile paketlenmiş olarak (bundle) satışa sunulacak. Türkiye'de ve Avrupa'da bugünden itibaren Nintendo Wii sahibi olan oyuncuları ise, 23 oyun ve 36 sanal konsol oyunu bekliyor. Bu oyunların arasında The Legend of Zelda: Twilight Princess, Red Steel, Wii Play ve Rayman Raving Rabbids gibi ilgi çekici yapımlar da bulunuyor. Nintendo Wii'yi resmi olarak ülkemize ithal eden Nortec firmasının, Nintendo Türkiye resmi web sitesine buraya tıklayarak ulaşabilir, daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları