Nintendo, Wii bombasını patlattı!

Sony'den sonra bir oyun devi daha yeni oyun canavarını resmen tanıttı. İşte o canavar ve sundukları.

O da ortaya çıktı!

E3'te sahne alan Nintendo oyunseverlerin merakla beklediği yeni Wii'yi tanıttı. Project Cafe olarak bilinen yeni konsol, resmen Wii U ismiyle tanıtıldı.

Yüksek çözünürlüklü grafikleriyle PS3'ü geride bırakacak Wii U'da en çok dikkat çekilen ise sahip olduğu eşsiz denetim pad'i. Yeni Wii'nin denetimi birçok özelliği üzerinde barındırdığından ikincisini almak oldukça pahalıya gelebilir. Cihaz 6.2 inç'lik dev bir ekrana, entegre mikrofona, bir kameraya ve hoparlörlere sahip. Wii'de olduğu gibi, bu pad de ivmeölçer ve denge çarkı sayesinde hareketleri algılıyor.

Ancak Nintendo'nun eklediği çift analog çubuk ve normal pad işlevleri sayesinde Wii, kaybettiği oyuncuları da geri getirebilir. Wii U'da TV ye ihtiyaç olmadan pad üzerinde oyuna devam etmeniz mümkün.

Pad'in ve Wii U'nun diğer özellikleri

Pad'in ve Wii U'nun diğer özellikleri
Wii oyunlarını ve Wiimote denetimlerini de destekliyor

Ancak pad, taşınabilir bir konsol gibi çalışmayacak. Ancak 3DS ise Wii U ile iletişim kurabilecek (Sony Vita ve PS3'ün iletişim kurduğu gibi).

Wii U aynı zamanda geriye uyumlu ve önceki tüm Wii oyunlarıyla Wiimote'ları destekliyor.

Sony, Vita'nın arka yüzünde kullandığı touchpad ile taşınabilir oyun cihazlarında önemli bir yenilik girişiminde bulunmuştu. PlayStation televizyonu ise rakiplerin aynı ekranda farklı görüntüler görebilmesine izin veriyordu. Nintendo ise Wii U'daki bu dokunmatik ekranıyla farklı bir rota izliyor...

Nintendo'nun son bombası Wii U'yu resimlerle galerimizde yakından inceleyin! Tıklayın!

Okuyucu Yorumları