Nintendo Wii U'nun hedefi çok farklı!

Xbox One ve PlayStation 4'ün gölgesinde kalsa da, Wii U'nun da E3'te söyleyecek çok sözü vardı!

Wii U'nun hedefi çok farklı!

"Oyunu Oyna."

Nintendo, E3 şovuna, Nintendo America'nın başkanı Reggie Fils-Aime tarafından söylenen bu sözlerle başladı. Firma, tanıtımını yapabileceği yeni bir donanım olmamasından kaynaklı, 3DS gibi el konsollarının niye halen değerli olduğunu açıklamaya yoğunlaştı.

"Dünya, dışarıda, sadece sizin iletebileceğiniz bir kelimeyi bekliyor." Fils-Aime'nin sarf ettiği ilk sözler bunlardı. "Ne tür bir büyülü kutu benim oyunumu oynatabilir? Bunu (oyunu), fiziksel olarak elde edebilir miyim veya indirebilir miyim? Ne zaman elde edebilirim? Bu sorular ikincil sorulardır." diyerek sözlerine devam eden Fils-Aime, açık bir şekilde firmayı, oyun konferansını Xbox One ve PS4'ün tanıtımlarını yaparak açan rakipleri Sony ve Microsoft'tan uzaklaştırıyor. "Önemli olan, oyunu oynarken nasıl hissettiğinizdir."

Bu konuşmayı ise, içlerinde Legend of Zelda: The Wind Waker HD ve Pikmin 3 gibi oyunların bulunduğu 6 yeni Wii U oyununun tanıtımı takip etti.

Bir tercüman aracılığı ile, dijital bir Mario'nun "beni dünyaya getiren insan" dediği Miyamoto ise, Wii U'yu konuşmasının odak noktası haline getirdi. "Wii U üzerinde çalışmaya başladığımda, bu konsolun Pikmin 3 için doğru konsol olduğunu düşünmüştüm. Bu, yaklaşık olarak 2 yıl önceydi. Bu oyunun sadece Wii U üzerinde oynanabilecek bir oyun olduğuna gerçekten inanmaktayım" dedi Miyamoto...

Wii U, oyun sayısının az olması yüzünden zor bir dönem geçiriyor ancak Nintendo, E3'te yaptığı yeni oyun tanıtımları ile bu görüşü değiştirmeye çalışıyor. Oyun tanıtımları, Microsoft ve Sony'nin odaklandığı "FPS" türünden farklı bir şekilde, şirinlik ve masumluk içeren yapımlardan oluşuyor.

Nintendo'nun E3'te geçirdiği zaman şimdilik, şirin ve önemsiz gözüküyor ancak firma, neden Wii U'nun unutulmaması gerektiğini açıklamak konusunda son derecede ciddi duruyor. Nintendo, bu amacına ne kadar ulaşmıştır bilinmez ama rakiplerinden farklı bir şeyler yaptıkları için hak ettikleri saygıyı göstermek gerek.

Okuyucu Yorumları