Nintendo Wii ve PS3'ün kıyasıya rekabeti

Oyun dünyasının gözdeleri satış rekorları kırıyor. İşte satış rakamları ve lider.

Wii PS3 kapışması

Nintendo ve PlayStation, oyunseverlerin uzunca bir süre bekledikleri ve satışa çıkar çıkmaz sahip olabilmek için mağaza önlerinde uzun kuyruklar oluşturdukları en popüler oyun konsolları. İki konsolun oyun dünyasındaki rekabeti bir yana, satış rakamları da merakla bekleniyordu.

Avrupa'da Mart ayının sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan PS3 ilk olarak Japonya ve Amerika'da satışa çıkmış ve gerek satış kampanyası, gerekse de tanıtımlarıyla ilgi odağı olmayı başarmıştı. Oyun konsollarına farklı bir anlayış getiren Nintendo Wii ise sizi de oyunun içine dahil eden özellikleriyle ön plana çıkıp piyasayı kızıştırmıştı.

Nintendo satışı katladı

Japonya'daki satışlara bakılırsa Ocak ayı itibariyle liderlik Wii'nin elinde. Geçtiğimiz ay içerisinde 405.000 konsol satmayı başaran Nintendo, 148.000 civarında satışı bulunan PS3'ün satış rakamlarını 2'ye katladı ve hatta geçti bile. Şimdiye kadarki toplam satışlar ise Nintendo için 1.4 milyon, PS3 için 614.000 civarında.

PS3 ucuzlayacak mı?

30 milyar dolarlık bir paranın döndüğü oyun endüstrisinde Wii, PS3 ve Xbox 360, bu pastadan en önemli payı alan ürünler. Satış rakamlarında Wii'nin önde gidiyor olması ise biraz da PS3'ün fiyatına bağlanıyor. Japonya'da temel konfigürasyona sahip PS3 415$'a (Wii'nin iki katı bir fiyata) satılıyor.

Avrupa satışları da devreye girdiğinde yine büyük bir sıçrama göstereceği tahmin edilen PS3'ün, yıl sonuna doğru fiyatında indirim yapılması da bekleniyor.

Okuyucu Yorumları