Nintendo'dan, NX kontrolör konsepti için yeni patent!

Pokemon Go ile ortalığı kasıp kavuran Nintendo, perde arkasında yeni konsolu için çok iddialı çalışıyor. İşte ortaya çıkan ilginç bir patent!

Nintendo'dan sıra dışı bir patent!

Nintendo'nun yeni konsolu NX'in görücüye çıkarılacağı tarih giderek yaklaştıkça cihazla ilgili sızıntılar da artmaya başladı. Konuyla ilgili en son ortaya çıkan sızıntı ise firma tarafından dosyalanan yeni bir patent.

Geçtiğimiz günlerde Eurogamer'de yer alan bir raporda elde taşınabilen ve uzaktan kumanda sağlayan kontrolörlere sahip bir donanıma ait patent bilgileri yer almıştı. Nintendo tarafından alındığı anlaşılan yeni bir patentte ise yine taşınabilir bir cihazın kenarına yerleştirilebilen sökülebilir kontrolörlere dair bilgiler yer alıyordu. Nintendo Life tarafından ortaya çıkartılan en son patent ise bu konsepti bir adım daha ileriye götürüyor gibi görünüyor.

Bu yeni patentte; tablet benzeri cihazın her bir kenarına bağlanabilen kontrolörlerin yerine kontrolörün yüzünde dört ayrı yuvaya doğru yerleştirilen daha küçük modüller dikkat çekiyor. İllüstrasyonlarda bir d-pad'in bir köşeye yerleştirildiği ve diğer bir köşeden çıkarıldığı görülüyor. Ön yüzdeki tuşların birbirlerinin yerine geçebildiği anlaşılıyor.

Kullanıcılara bir tür hareket ve kombinasyon özgürlüğü sunan bu tasarımlar eğer gerçeğe dönüşürse iki oyunculu oyunlarda daha etkili bir kontrol sağlanabilir.

Nintendo'dan, NX kontrolör konsepti için yeni patent!
Okuyucu Yorumları