Nintendo'dan Oyuncuları "Kazıklamaya" İzin Yok

Oyun devi, hemen herkesin şikayet ettiği "oyun içi satın alımlar" konusunda alkışı hak eden, önemli bir karara imza attı!

Oyuncuları "kazıklamaya" izin yok

Nintendo, mobil oyun geliştirme alanındaki ortaklarına önemli bir uyarıda bulundu: "Mikro-harcamalar (oyun içi satın alımlar) konusunda dikkatli olun." Wall Street Journal'ın haberine göre Nintendo, oyuncuların tek bir oyun için anlamsız harcamalar yapmalarını engellemek amacıyla mobil ortaklarının oyun içi harcamaları sınırlamalarını istedi.

Mikro harcamalar, bedava oyunlar için büyük bir gelir kaynağı olabiliyor. Fortnite veya Apex Legends gibi oyunlarda gerçek para harcayarak alınan oyun içi para, kozmetik eşyalar veya zırh - silah gibi oyunda daha çabuk ilerleme sağlayan öğelere sahip olunmasını sağlıyor.

Bazıları için bu model oldukça iyi bir gelir kaynağı olsa da, aynı zamanda normal yollarla aşılması güç ve oyuncuları daha fazla harcamaya zorlayan bir sisteme de dönüşebiliyor. Örneğin Star Wars Battlefront II, ganimet kutuları ile bu alanda büyük (ve oldukça da tepki çeken) bir örnek olmuştu.

Nintendo'nun bu kararı, genel olarak kar oranını sınırlıyor. Ama genç oyuncuları bu yolla bir "gelir kapısı" olarak görmemek, Nintendo gibi bir devin saygınlığını ve ününü üst seviyeye taşıyor.

Aslında Nintendo Switch Online için ücretli üyelik sistemine geçilmesi, her ne kadar Xbox Live ve PlayStation Plus da bu sistemde bulunsa da, bazıları tarafından daha fazla para almak için bir yöntem olarak görülmekteydi. Ancak bir gelir kaynağının sınırlandırılması, günümüz piyasası için şaşırtıcı bir karar. Aynı zamanda da, elimizi cebimizden çıkarmamıza izin vermeyen bazı dev firmaların da örnek alması gereken bir karar...

Okuyucu Yorumları