Nintendo'dan Wii U Haberlerine Jet Yalanlama!

Oyun dünyasının dev ismi, geçtiğimiz gün ortaya atılan iddiaları, kesin bir dille yalanladı!

Jet yalanlama geldi!

Oyun konsolu Wii U'nun üretiminin durdurulacağı haberinin yayılmasının hemen ardından, Nintendo cephesinden apar topar bu konuya ilişkin yalanlama geldi. Nintendo, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamakla beraber önemli bir eklemede de bulundu: "Nintendo, Switch oyun konsolu piyasaya çıktığında da Wii U'yu üretmeye devam edeceğiz."

Satışa çıkmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Nintendo'nun beklediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Wii U, o günden bu yana toplamda 13 milyon civarı bir satış grafiği yakalamış, bununla oyun sektörü için önemli ülkelerden olan İngiltere'de, oyun konsolları pastasından yalnızca yüzde 2'lik bir dilimle yetinmek zorunda kalmıştı. Şirketin yeni oyun konsolu Switch'in tanıtımını yapması da, kuşkusuz artık Wii U'ya yolun sonunun göründüğünün işaretçisi gibiydi. Ancak Nintendo, yaptığı açıklamayla Wii U'ya sahip çıkacağını resmi olarak duyurmuş oldu.

Bu açıklamanın şimdilik olası bir krizi engellemek için yapılmış olması da muhtemel. Nintendo'nun bu kararının arkasında durup durmayacağını ise, önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları