Nissan IDS Concept, görenleri büyüledi!

Japon otomobil devinin IDS Concept ismini verdiği canavar, görenleri büyüledi!

IDS Concept büyüledi!

Nissan, Tokyo Motor Show 2015 etkinliğinde hem manuel hem de otomatik modları olan sıfır emisyonlu otomatik bir elektrikli konsept otomobil tanıttı. Nissan IDS Concept olarak tanıtılan otomobil rahat, keyifli ve güvenli bir sürüş deneyimi oluşturmak için yapay zekadan destek alıyor.

Yeni bir vizyon vadeden konsept otomobil otomatik sürüş modunda sürücünün kendi stili ve tercihlerini taklit ederek aracın kontrolünü ele alabiliyor. Araçta yer alan sensörler otomobil sürücü kontrolündeyken sürekli olarak koşulları izleyerek tehlike durumunda sürücüye yardımcı olmaya odaklanmak üzere hazır bekliyor.

Nissan IDS Concept, pilot modu ve manuel sürüş seçimine bağlı olarak değişen farklı iç mekanlara sahip. Bir hatchback olmasına rağmen Nissan IDS Concept'in uzun dingil mesafesi dört yetişkin için konforlu bir oturma alanı sağlıyor. Ancak pilot modu seçildiğinde kabin daha da genişliyor. Bu modda direksiyon gösterge panelinin merkezine çekiliyor ve bunun yerini büyük bir ekran alıyor. Buna bağlı olarak da dört koltuk konuşmayı daha da kolaylaştırma adına bir oturma odası konforu yaşatmak için hafifçe içe doğru dönüyor.

Nissan IDS Concept iç dizaynı olduğu kadar dış tasarımı ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Yeni konsept otomobil, araç dışında olanlar için güven ve uyum hissi sağlamak adına büyük yenilikler içeriyor. Çeşitli dış ışıklar ve görüntüler yayalar ve çevredeki diğer araçlara otomobil hakkında bilgi aktarabiliyor. Aracın gümüş yan gövde hattındaki "Intention Indicator" olarak adlandırılan LED ışık, yayalar ve bisikletler yakında olduğunda kırmızı yanarak aracın bunların farkında olduğunu gösteriyor.

Nissan, yüksek performans ve sportif bir görünüm için büyük çaplı jantları tercih etmiş. Aracın ön ızgarasında yer alan buz saçakları şeklindeki desen ise saf ve temiz bir tasarımı simgelerken otomobilin mavimsi saten gümüş gövde rengi rahat ve güvenli bir kabin alanı izlenimi yaratıyor. Ayrıca araç yüksek kapasiteli 60 kWh batarya ile donatılmış durumda.

Okuyucu Yorumları