Nissan'dan 2 milyon otomobil kamerası rekoru!

Avrupa'nın en büyük kamera üreticisinin, aslında bir otomotiv devi olduğunu biliyor musunuz?

Avrupa'nın en büyüğü o!

Nissan en fazla otomobil satan marka olmayabilir. Ancak şirket Avrupa'nın en büyük kamera şirketlerinden biri haline gelmiş durumda.

Otomotiv devi iki yıl içersinde portföyünde yer alan otomobil serilerini 1.9 milyonun üzerinde kamera ünitesiye donattı. Artan güvenlik teknolojileri, Nissan'ın çok satan Qashqai, Juke ve X-Trail modellerinde artık araç başına beş kamera kullanılması anlamına geliyor. Bu da günde 3.400 veya dakikada ikiden fazla kamera satışı demek.

Şirket 2014 yılındaki lansmanından sonra yalnızca yeni Qashqai modeli için 1.4 milyon kamera kullanıldığını ifade ediyor.

Nissan'ın üst sınıf modellerinde yer alan Nissan Çevre Görüş Sistemi, 4 ayrı kamera sayesinde aracın kuş bakışı görünümünü 7 inçlik renkli ve dokunmatik ekrana aktarabiliyor. Nissan Qashqai ve X-Trail modelleri, sürüş esnasında dikkatinizden kaçabilecek tüm trafik işaretlerini görerek sürücüyü bilgilendirebilen, ön cama monteli ek bir kameraya daha sahip.

Nissan önümüzdeki beş yıl içinde kamera birimlerine yönelik talebin 10 milyona ulaşacağını tahmin ediyor. Şirket mühendisleri, yeni nesil kamera teknolojileri üzerine çalışmaya başlamış durumdalar. Yeni hedef ise farlara iki adet kamera yerleştirerek otomobillerin maceralarını canlı yayın akışıyla internete taşıyabilmek.

Okuyucu Yorumları