Nokia, 2 yeni Android ceple dönüyor!

Uzun zamandır telefon pazarına döneceği konuşulan Nokia, yeni iddialara göre işte bu 2 Android'li telefonla sahneye çıkacak!

Nokia, 2 yeni Android ceple dönüyor!

Nokia, uzun yıllar boyunca ülkemizde de çok sevilen cep telefonu markaları arasında başı çekiyordu. Sonrasında Microsoft tarafından Cihaz ve Servis'lerinin satın alınmasıyla beraber akıllı telefon pazarına veda eden Finli dev, bir süredir geri döneceğinin işaretlerini veriyordu; dedikodular da ardı ardına geliyordu. Şimdi bu neredeyse kesinleşti, zira Nokia'nın 2 yeni akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı, TechGuruDaily tarafından açık açık dile getirilmiş durumda.

2 yeni büyük ekranlı telefon modeli üzerinde çalıştığı öğrenilen Nokia'nın bu cihazları şimdilik sırrını koruyor. Fakat iki telefonun da Android 7.0 Nougat ile bu yılın sonunda geleceği planlanıyor. İki telefonun da metal tasarıma sahip olacağı ve IP68 sertifikasıyla beraber suya ve toza karşı dayanıklı olacağı biliniyor.

Telefonların ekran boyutları ise 5.2 inç ile 5.5 inç olacak. QHD çözünürlüğünde olan ekranların altında parmak izi sensörü de yer alacak. Ayrıca kamera noktasında da Nokia'nın alıştığımız sihrini konuşturması bekleniyor.

Nokia'nın yeni telefonlarıyla ilgili bilinen bir diğer önemli detay da, telefonların öncelikli olarak Hindistan pazarına sunulacağı. Daha sonrasında bu kanal genişler mi, yine Türkiye'de görür müyüz; bu sorunun cevabını zaman içinde alacağız...

Okuyucu Yorumları