NOKIA 3250: Bir Müzik Telefonu

Nokia’nın yeni müzik telefonu Nokia 3250, Almanya, Berlin’de gerçekleştirilen elektronik müzik festivali Nokia Trends’de göz kamaştırdı. Nokia 3250’nin eşsiz tasarımı klasik telefon klavyesinden çıkarak müzik tuşlarına dönüşüyor.

NOKIA 3250: Bir Müzik Telefonu

Nokia 3250, 1GB’a kadar (750 şarkı) yüksek müzik kalitesi ve 10 saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Buna ek olarak tüketiciler Nokia 3250’nin 2 megapikselli kamerası ve smartphone özelliklerinin avantajlarından yararlanıyor. Üç bantlı GSM 900/1800/1900 şebekelerinde işlem gören Nokia 3250’nin 2006 yılının birinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Nokia yetkilileri yaptıkları açıklamada,” Nokia, insanları tutkularıyla ve müzikle buluşturuyor ve dünyanın en büyük dijital müzik çalar üreticisi olarak Nokia, mobil müziğe tüm dünyadan ulaşılabilirliği sağlama konusunda liderliğini koruyor. Tanıtımı yapılan XpressMusic markası, tüketicilere hareket halinde müzik dinleme olanağı sunan özel tasarımlı Nokia cihazları ayırt etme olanağı sunuyor. XpressMusic özelliğine sahip ilk cep telefonlarından biri de müzik fanatiklerini kendine hayran bırakacak olan Nokia 3250’dir. Eşsiz dönen tasarımdaki müzik tuşları, ana klavye ve kamera modu arasında hızlı ve kolay uyum sağlıyor”dediler.

Nokia 3250’nin klavyesi 180 derece döndürüldüğünde tüketiciler müzik kontrolü ve geleneksel tuş takımı arasında geçiş yapabilirler. Nokia 3250’nin müzik çaları MP3, WMA,MP4 ve AAC gibi dijital müzik formatlarını desteklemekte bunun yanısıra müzik yükleme ve gönderme işlemlerini kolaylaştırmaktadır. Buna ek olarak, çalan parçalar hareket halindeyken bile yüklenebilmekte ve zil sesi olarak ayarlanabilmektedir. Nokia 3250, yaklaşık 750 şarkıya kadar saklama kapasitesi ile 1 Gigabyte’a kadar microSD hafıza kartlarını desteklemektedir. Görsel Radyo istemci ile bir FM radyo Nokia 3250’nin müzik paketini tamamlamaktadır.

Müziğini Yönetmek için Çek ve Bırak

Nokia Audio Manager yazılımını kullanarak kullanıcılar en sevdikleri CD’leri dijital müzik dosyalarına dönüştürebiliyor, kişisel müzik koleksiyonlarını ve en sevdikleri parçaların listelerini bilgisayarlarından yükleyebiliyorlar. Radyo kulaklıkları Nokia 3250’ye Nokia Stereo Headset-HS-20’nin 3.5mm’lik bağlantı kablosu yoluyla bağlanabiliyor. En iyi ses kalitesi ve dinleme deneyimini elde etmek amacıyla Nokia, Bose®, Harman Kardon®, JBL® ve Sennheiser Electronic®’i içeren bir dizi ses aksesuarları üreticisi ile çalışmaktadır.

Nokia 3250, telefonun klavyesinin 90 derece döndürülmesi ile manzara moduna geçen 2 megapiksel çözünürlükte kameraya sahiptir. Bir kaç küçük dokunuşla görüntüler anında MMS ya da Bluetooth kablosuz teknoloji yoluyla uyumlu bilgisayardan baskı alınarak başkalarıyla paylaşılabilir.

Nokia 3250, üçüncü parti uygulama üreticilerine kendi müzik uygulamalarını yaratmaya olanak sağlayan özellikler ve mesajlaşma fonksiyonları sunan Series 60 platformu ve Symbian OS’e dayalıdır. Bu uygulamalar Nokia 3250’ye yüklenebilir ve kurulabilir. Hareket halinde müzik ile smartphone kapasitelerine köprü oluşturan Nokia 3250, 3 saatlik konuşma süresi sunuyor.

Okuyucu Yorumları