Nokia 5.1 Plus Android One'la Uzun Süreli Kullanım

Google'ın Android One programında yer alan Nokia 5.1 Plus, hep güncel işletim sistemi deneyimi yaşatıyor.

Android One'lı telefon!

Nokia 5.1 Plus'ın en önemli özelliklerinden biri işletim sisteminde gizli. Zira bu telefon Google'ın Android One programında yer alıyor. Peki, bu ne demek? Bu, Google'ın aylık güvenlik güncellemelerini 3 yıl boyunca sorunsuz şekilde alabileceğiniz anlamına geliyor. Öte yandan 2 yıl süresince gelecek Android yükseltmelerini de hızlıca edinebileceksiniz. Yani işletim sistemiyle Nokia 5.1 Plus uzun bir kullanım ömrü vadediyor.

Nokia 5.1 Plus kutusundan Android 8.1 ile çıkıyor, fakat Android 9'a hemen güncelleniyor. Şu anda da elimizde Android 9 Pie işletim sistemi sürümüyle bulunan telefon, bu sayede güncel işletim sistemi deneyimi yaşatıyor ki, pek çok rakibi bundan yoksun. Mesela kısa bir süre önce incelediğimiz Vestel Venus Z30, 2600 TL'lik fiyatına karşın Android 8.1 işletim sistemini kullanıyordu. Bu açıdan baktığınızda Nokia 5.1 Plus uzun dönem kullanım noktasında önemli bir puan alıyor.

Bu arada Nokia 5.1 Plus'ta silmek isteyeceğiniz uygulama yok. Yani boşuna sistem kaynağı tüketen, zorunlu olarak sistemde yer alıp depolama alanını işgal eden bloatware uygulamalardan tamamen arındırılmış, temiz bir işletim sistemi elinizin altında. Bu da yine son kullanıcı için önemli bir diğer detay.

Nokia 5.1 Plus detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.