Nokia 6110 Navigator Yolda!

Nokia,geniş bir kitleye hitap eden navigasyon özellikli cep telefonu Nokia 6110 Navigator'ı tanıttı.

Nokia 6110 Navigator

Nokia 6110 Navigator'daki entegre GPS, harita, rota ve navigasyon hizmetlerine anında ve kolay erişim sağlıyor.

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Barselona'da düzenlenen 3GSM Kongresi'nde, geniş kitlelere hitap eden navigasyon özellikli cep telefonu Nokia 6110 Navigator'ı tanıttı. Yeni Nokia 6110 Navigator, GPS (Global Positioning System – Küresel Konumlandırma Sistemi) ve AGPS (Assisted Global Positioning System – Destekli Küresel Konumlandırma Sistemi) işlevleri ile, hareket halinde sürekli bağlantıda kalma özelliğini kompakt bir cihazda buluşturuyor.

Nokia 6110 Navigator'daki eksiksiz navigasyon deneyimi, entegre haritalara, rotalara ve navigasyon hizmetlerine tek tuşla ulaşılmasını sağlıyor. Nokia 6110 Navigator ile kullanıcılar, bulundukları yeri haritada kolayca görebiliyor, mekan arayabiliyor, rota belirleyebiliyor ya da yakınlardaki restoranlar, oteller ya da mağazalar gibi noktaları bulabiliyorlar. Her ayrıntıyı içeren 3 boyutlu navigasyon özelliğiyle Nokia 6110 Navigator, belirli bir noktaya araçla ya da yaya olarak ulaşmanın en kolay yolunu sunuyor. Sesli rehber ile verilen net yönergeler ve yön okları da hedefe en hızlı şekilde varmayı sağlıyor.

Nokia yetkilileri, Nokia 6110 Navigator hakkında şunları ifade ediyor: "Lokasyona dayalı deneyimler, mobil cihazlar açısından en hızlı gelişen alanlardan birisi. Entegre GPS işlevi sunan Nokia 6110 Navigator da, dünyanın her yerinde, çok geniş bir kullanıcı kitlesine haritalar, rotalar ve navigasyon özellikleri sunuyor. Nokia 6110 Navigator ile, cep telefonu kullanıcıları günlük yaşamlarında navigasyon kolaylığından yararlanacak ve lokasyona dayalı pek çok hizmet almanın keyfini yaşayacaklar. Bir kenti keşfetmek, bir restoranı bulmak, hava tahminlerini almak ya da bir hafta sonu seyahati için gezi rehberi aramak istediklerinde, Nokia 6110 Navigator ellerinin altında olacak."

HSDPA (Yüksek Hızlı Veri Paketi İndirme)

Nokia 6110 Navigator'da yerel harita, hafıza kartına önceden yüklenmiş oluyor ve böylece kullanıcılar navigasyon hizmetinden hemen faydalanmaya başlayabiliyor. Ek haritalar ve içerikler de (örneğin trafik bilgileri, hava tahminleri, gezi rehberleri) ayrıca online olarak satın alınabiliyor. Alınan ek haritalar, Nokia Map Manager uygulaması kullanılarak, cep telefonuna kolayca aktarılabiliyor.

Haritalar ayrıca, restoranlar, oteller ya da mağazalar gibi binlerce ilgi noktasını da gösteriyor. Ayrıca aranan noktaların telefon numaraları ve web adreslerine de cep telefonuyla doğrudan ulaşılabiliyor. Harita bilgileri cep telefonunda kayıtlı olduğu için, tek bir tuş yardımıyla aile üyeleri ya da arkadaşlarla paylaşılabiliyor.

Bütün bu özelliklerin yanı sıra, Nokia 6110 Navigator 3.6 Mbps hıza kadar ulaşabilen HSDPA (Yüksek Hızlı Veri Paketi İndirme) ile, İnternet'teki bilgilere hızlı ve kesintisiz ulaşılmasını sağlıyor. "Push email" özelliği sayesinde e-postalar gerçek zamanlı olarak alınıp gönderilebiliyor. Bu özellik, ekli dosyaları göstermenin yanı sıra e-postaların sesli okunmasına olanak tanıyan bir mesaj okuma işlevini de sunuyor.

Akıllı Nokia 6110 Navigator, 3G multimedya özelliklerinden yararlanmak için de ideal bir cep telefonu: Gerçek zamanlı video paylaşımı ve görüntülü konuşma, tek tuşla çekim yapabilen 2 megapiksel kamera, panorama modu ve entegre flaş dikkat çekiyor. Videolar tam ekran görüntüsüyle izlenebiliyor; haritalar ve fotoğraflar, 16 milyon rengi destekleyebilen geniş ve parlak 2.2" QVGA ekranda son derece net bir biçimde görüntülenebiliyor. Kameranın merceği, kayan bir kapak sayesinde korunurken, fotoğraflar da kristal berraklığında çıkıyor.

2007 yılının ikinci çeyreğinde piyasada

Nokia 6110 Navigator, Nokia'nın navigasyon pazarı için özel olarak tasarlanmış ilk akıllı cep telefonu (smartphone). Bu cep telefonu, Nokia'nın harita, navigasyon ve yerel arama gibi lokasyona dayalı deneyimlere verdiği önemin bir başka göstergesi. Nokia 6110 Navigator, Nokia'nın entegre GPS cihazı portföyündeki Nokia N95 ve Nokia E90'ın yanında yerini alıyor.

Dünyanın lider akıllı telefon yazılımı S60 Symbian işletim sistemi üzerinde çalışan Nokia 6110 Navigator, Mobile Search (Mobil Arama) ya da S60 oyunları gibi pek çok farklı S60 uygulaması da sunuyor.

Nokia 6110 Navigator'ın temel özellikleri şöyle:

· Tam entegre GPS Navigasyonu, tek tuşla erişim
· Hafıza kartına önceden yüklenmiş yerel harita
· Hızlı web tarama ve veri indirme için HSDPA
· WCDMA 2100 HSDPA, GSM/EDGE 850/900/1800/1900*
· Entegre flaşlı, 4x dijital zoom'lu ve panorama modlu 2 megapiksel kamera
· Gerçek zamanlı video paylaşımı ve görüntülü arama
· Yaklaşık 40 MB dahili hafıza
· 2 GB'ye kadar microSD hafıza kartı desteği

Nokia 6110 Navigator, 3,5 saate (GSM) ya da 2,5 saate (WCDMA) kadar konuşma ve 11 güne kadar bekleme süresi sunuyor.

Nokia 6110 Navigator için, Nokia Mobile Holder CR-48 gibi ek donanımlar da bulunuyor. Nokia 6110 için özel olarak tasarlanan ve yine Barselona'daki 3GSM Kongresi'nde tanıtılan Nokia Mobile Holder CR-48, araç içinde cep telefonunun güvenli bir şekilde durmasını sağlıyor. Son derece şık ve kullanışlı olan bu ürün aynı zamanda da Nokia 6110 Navigator'ı şarj ediyor.

Nokia 6110 Navigator'ın, 2007 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları