Nokia 6630 akıllı, sert hatlara sahip ve hızlı

Nokia, 3G, EDGE ve lider smartphone telefon platformu Series 60'in özelliklerini biraraya toplayan yeni telefonu Nokia 6630 ile mobil iletişimde büyük bir atılım yaptı.

Nokia 6630 akıllı, sert hatlara sahip ve hızlı

Sürekli e-mail bağlantısı, multimedya içeriğe genişbantlı mobil erişim, canlı video yayını ve konferans imkanı sunan kompakt Nokia 6630, 3G'yi birçok insan için gerçeğe dönüştürüyor.

Nokia yetkilisi yaptıkları açıklamada, "WCDMA portföyümüze en son eklenen Nokia 6630, firmamızın, kitle pazarına akıllı ve çekici 3G ürünleri getireceğinin bilgisini veriyor. Nokia 6630, hızlı ve akıllı kullanıma yönelik olarak üretildi. Genişbantlı mobil bağlantıları ile pekçok sayıda 3G kullanıcısına yüksek kaliteli performans sağlıyor." dedi.

Ekli dosya içeren e-maillerin 384kbps'e kadar çıkan mobil geniş bant hızında yüklenebilmesi ve görüntülenebilmesinde olduğu gibi kişisel bilgi yönetimi, 3G dünyasında yeni bir seviyeye çıkıyor. Nokia 6630 kullanıcıları otomatik olarak e-mail uyarısını alıyor ve aynı zamanda saniyede 128 kilobit hızla e-mail yollayabiliyorlar. "Nokia Mobil VPN istemci", kurumsal internet ve e-posta sunucularına güvenli erişim sağlıyor. Nokia 6630, dünyadaki ilk 3G (WCDMA), EDGE ve 2G platformunda çalışan cep telefonudur.

Nokia 6630, kamerasındaki 1.23 milyon etkili piksel ve dijital görüntü özellikleri ile günümüzün GSM pazarına sunulmuş en gelişmiş kameralı telefonlarından biridir. Geniş görüntü özellikleri arasında, resim ve video çekimi için 1x6 değişken dijital zoom, manüel poz kontrolü, hızlı çekim için seri mod seçeneği, bir saate kadar video kaydı, HP ve Kodak'tan direkt kablosuz baskı seçenekleri yer alıyor. Kullanıcılar tek bir düğme sayesinde hem fotoğraf çekebilecekler, hem video kaydı yapabilecekler daha sonra da bunları istedikleri kişilerle kolayca paylaşabilecekler. Nokia 6630, dahili hafızası ve satış paketi içeriğine dahil olan multimedya kart (MMC) sayesinde standart olarak 74 MB'lik bilgiyi hafızasında saklayabiliyor. Böylece görüntüler, videolar, müzik ve diğer multimedya içerikleri kolayca saklanabiliyor.


Nokia 6630, eğlence seven telefon kullanıcıları için, dijital MP3 müzik çalar ve parlak ekranında video streaming imkanı veriyor. WCDMA ağlarının geniş mobil kapasitesi Nokia 6630'un yüksek kaliteli, gerçek zamanlı video streaming desteği vermesini sağlıyor ve video konferans görüşmesini destekliyor. RealOne mobil player Real formatlı video içeriği ve mobil cihazlar için geliştirilmiş olan yeni 3GPP içeriğini destekliyor.

Nokia 6630'un tercihe bağlı donanımları arasında daha parlak görüntü için eklenebilen flaş, kolay veri girişi için bluetooth destekli kablosuz klavye ve sürüş esnasında ahizesiz kullanım için araç kiti yer alıyor.

Nokia 6630, Symbian işletim sistemine dayalıdır. GSM 900/1800/1900 ve WCDMA şebekelerinde işlem gören Nokia 6630, EDGE desteği de sunmaktadır.127 gr. ağırlığı ve 110x60x20.6 mm boyutlarıyla dünyanın en küçük WCDMA ve GSM destekli megapikselli telefonudur. Nokia 6630'un 2004 yılının dördüncü çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları