Nokia 9 Sızdı! İşte Özellikleri!

HMD Global'ın yeni telefonu Nokia 9 ortaya çıktı. İşte özellikleri!

Nokia 9 sızdı!

Geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi'nde yeni akıllı telefonlarıyla gördüğümüz Nokia, efsanevi telefonu 3310'u da yenileyerek tüketicilere sunmuştu hatırlarsanız. Ülkemizde de göreceğimiz Nokia akıllı telefonlar arasına çok yakında bir yenisi daha katılacak gibi görünüyor. Daha fazla Nokia telefon üreteceği söylentileri bir süredir dolaşan HMD Global, muhtemelen şimdilerde üst seviye bir akıllı telefon hazırlığı içinde. Adı ise Nokia 9 olacak gibi...

NokiaPowerUser isimli internet sitesi tarafından ortaya çıkan sızıntılara göre Nokia 9, şirketin amiral gemisi statüsündeki akıllı telefonu olacak. 5.5 inç QHD OLED ekranın sahibi olacak olan Nokia 9, Snapdragon 835 işlemciden güç alacak. 6 GB RAM kapasitesi, 22 MP çift lensli Carl Zeiss ana kamerası ve 12 MP ön kamerası ile oldukça iştah kabartıcı görünen Nokia 9, ayrıca 3800 mAh kapasitesinde bir bataryayı da gövdesinde taşıyacak.

Android Nougat 7.1.2 işletim sistemiyle çalışacak olan Nokia 9, Adreno 540 GPU, 64 veya 128 GB kapasitesinde depolama alanı ve iris tarayıcı ile parmak izi okuyucu gibi özellikleri de içerecek.

Telefonun teknik özellikleri her ne kadar sızmış olsa da, tasarımına ilişkin bir bilgi şu an için yok. Ancak Nokia 9'un IP68 standardında suya karşı dayanıklı olacağı da ileri sürülüyor. Böylece Nokia 9 sahipleri telefonları ile 1.5 metre suya kadar 30 dakika boyunca dalabilecekler.

Aynı kaynaklar Nokia 9'un OZO ses teknolojilerine sahip olacağını söylüyor. Bilindiği gibi OZO, Nokia'nın 360 derecelik kamerasına verilen isim. Ancak bu kamera ayrıca 360 derecelik ses yetenekleriyle de anılıyor. 3D ses kaydı için OZO Audio teknolojisini Nokia 9'a yerleştirebileceği belirtilen HMD Group uzmanları, böylece aynı zamanda bir ilke de imza atacaklar.

Elbette Nokia 9 hakkında olan bu bilgiler henüz kesinlik kazanmış değil. Önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır diye düşünüyoruz. Fakat bu, yıl sonunu bulabilir.

Okuyucu Yorumları