Nokia, Alcatel-Lucent satın alımını tamamladı

Nokia, 15.6 milyar Euro'luk büyük satın alıma hamlesini resmi olarak tamamladı!

Dev satın almada işlem tamam!

Geçtiğimiz yıl Nokia yaklaşık 15.6 milyon euro (17 milyar dolar) değerinde bir anlaşmayla Fransız telekomünikasyon ekipmanları şirketi Alcatel-Lucent'i satın alacağını açıklamıştı. Anlaşma daha sonra Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı ve şimdi Fransız borsa düzenleyicisi Autorite des Marches Financiers (AMF) tarafından da izin çıkmasıyla birlikte son engel geçilmiş oldu.

AMF onayı ile Nokia şimdi Alcatel-Lucent ile operasyonlarını birleştirmeye başlayacak ve her iki şirket 14 Ocak'tan itibaren tek çatı altında faaliyet gösterebilecek. Satın almayı değerlendiren Nokia Başkanı ve CEO'su Rajeev Suri "Nokia ve Alcatel-Lucent, global müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir portföy sunacak" dedi.

Nokia son birkaç yıl içinde birçok yeniden yapılandırma sürecinden geçmiş ve son olarak ağ ve altyapı servisleri üzerine odaklanmaya karar vermişti. Şirket şimdi son satın almayla birlikte önemli bir oyuncu haline gelerek, Ericsson ve Huawei gibi şirketlerle küresel bir rekabete girmek için son hazırlıklarını tamamlamış oldu.

Okuyucu Yorumları