Nokia, bu kez Apple'a "salladı!"

Nokia, bu açıklamasıyla, Apple'ın yeni hizmetini hem eleştirdi, hem de dalgasını geçti!

Nokia, Apple'a fena "salladı"

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen WWDC 2013 etkinliğinde Apple uzun süredir beklenen müzik servisini, iTunes Music'i duyurmuştu. Bu yeni servis iOS kullanıcılarına "müziği keşfetmek" için yeni bir seçenek veriyor. Bu sayede iTunes Match aboneleri istedikleri müzikleri bedavaya (reklamlı) veya ücretli (reklamsız) olarak elde edebiliyorlar.

Bu servis her ne kadar iOS kullanıcıları tarafından uzun süredir bekleniyorsa da, Nokia yetkililerinden Jyrki Rosenberg'i pek etkilemişe benzemiyor. Rosenberg'e göre Apple müzik akışı (music streaming) işinde çok geç kaldı.

Nokia Entertainment bölümünün müdür yardımcısı Rosenberg yaptığı açıklamada "müzik servisimizi biz 2011 yılında devreye aldık. Apple'ın şu anda kafasına "dank etmesi" ve trene en son vagondan binmeye çalışması ilginç. Mobil dünyayı ön plana alan ve almaya devam edecek olan Nokia Music yeni şarkılar ve içerikler keşfetmek isteyen kullanıcıların önündeki en iyi seçenek olarak kalmaya devam edecek. Tamamen otomatikleştirilmiş özelleştirme seçeneğimiz ve çalma listelerini kaydedebilme, müzikleri ücretsiz ve reklamsız olarak dinleme imkanı sunan Nokia Music'i herkese tavsiye ediyorum" dedi.

CHIP Online yorumu:
Nokia Music'in kullanıcılara istedikleri müzikleri istedikleri kadar indirebilme seçeneği sunması ilk olarak piyasaya çıktığında son derece ilerici bir servisti. Apple'ın bu trene binmekte geç kaldığı doğru, ancak hiç yoktan iyidir elbette.

Okuyucu Yorumları