Nokia D1C Sızıntısı, İşleri Değiştirdi!

Nokia'nın büyük merak uyandıran gizemli cihazı D1C, herkesin düşündüğünün aksine, beklendiği gibi bir cihaz olmayabilir!

Nokia D1C: Telefon mu, tablet mi?

Nokia'nın zirveden düşüşü çok sert ve üzücü olmuştu. Şirketin Windows Phone'u Android'e tercih etmesi markanın karanlık bir uçuruma doğru sürüklenmesine sebep oldu, ve sonunda Microsoft tarafından satın alındı. Ancak yine olmadı; bu kez de Nokia telefonların üretim hakkı, HMD isimli bir şirkete geçti. HMD ise, Nokia ve Android'i nihayet birleştirdi ve görünüşe göre, birleştirmeye da devam edecek. Ama sadece telefonlarda değil...

Nokia D1C

Bu haftanın başlarında, Nokia D1C adlı bir cihazın internette ortaya çıkması, heyecanı arttırmıştı. Orta seviye özelliklere sahip olan cihazda 64-bit Qualcomm Snapdragon 430 8 çekirdekli işlemci, 3GB RAM, 32GB dahili depolama alanı, FullHD ekran (ebatları henüz belli değil) ve Adreno 505 GPUbulunacağı iddia ediliyordu.

Herkes bunun yeni bir ortay seviye Nokia telefon olacağını düşünse de, GFX Bench'in liste girişine göre cihazın ekranı 13.8-inç. Bu boyutta bir cihazın telefon olması tabii ki pek mantıklı görünmüyor.

Peki, heyecanla beklenen ve söylentilerin odağı olan Nokia D1C bir tablet mi? Nokia'dan Snapdragon 820'li bir (veya iki) Android telefonun yolda olduğunu zaten biliyoruz. Bu amiral gemileri güçlü Snapdragon 820 işlemci, 5.2 ve 5.5-inç Quad HD ekranlara, 22.6MP arka kamera ve 4K kayıt özelliğine sahip olacaklar. Ama bunların yanında, şimdi de bir tablet bekleyebiliriz.

Bahsedilen diğer özelliklerin yanında, D1C 'tablet' ayrıca 16MP arka kamera ve 8MP ön kameraya sahip olacak.

Okuyucu Yorumları