Nokia'da büyük çatlak!

Yeni Lumia cepleriyle pazarda tekrar söz sahibi olmaya çalışan Nokia, bu haberle yeniden sarsıldı!

Nokia'da büyük çatlak!

Nokia hissedarları, üst üste yanlış kararlar almakla suçladıkları firma yönetimini şiddetli bir şekilde uyardı. Helsinki kentinde düzenlenen yıllık hissedar toplantısında yönetimi sadece Windows Phone'a yatırım yaparak firmayı geri dönüşü olmayan bir yola sokmakla suçlayan hissedarlar, sabırlarının tükenmekte olduğunu belirttiler.

Reuters'in bildirdiğine göre hissedarlardan biri olan Hannu Virtanen, Nokia CEO'su Stephen Elop'a, şunları söyledi: "Sen iyi bir adamsın. Yönetim ekibinin de ellerinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum ama anlaşılan o ki yapılanlar yeterli değil. Asıl önemli olanın sonuçlar olduğunun farkında mısın? Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Lütfen artık başka bir yola geçelim."

Geçtiğimiz yıl Windows Phone işletim sistemli Lumia serisiyle satışlarını arttırmayı başaran Nokia, hala Apple ve Samsung gibi büyük oyunculara yetişmeye çalışıyor. Phonearena sitesinin sızdırdığı belgelere bakılırsa firma yakında marka algısını değiştirmeye yönelik adımlar atacak. City Lens uygulamasını, Here harita hizmetini ve PureView kamerasını öne çıkartacak yeni bir strateji belirleyecek olan Nokia, böylece telefonlarının basit mobil cihazlardan öte "daha da insanlaşmış" yardımcılar olduğu algısını yerleştirmeye çalışacak.

Bu girişim Nokia'yı tekrar cep telefonu devleri arasına yerleştirebilecek mi, bekleyip göreceğiz. Ancak başarısız olması durumunda hissedarların baskısına dayanamayan firmanın Android karavanına katılma ihtimali olduğunu da unutmamak gerek.

Okuyucu Yorumları