Nokia da Opera-Mini'yi Tercih Etti

Nokia, yeni telefonu 6300'da web tarayıcısı olarak Opera-Mini kullanma kararı aldı.

Nokia'da Opera-Mini

Opera Software, mobil telefonlar için yazılan web tarayıcısı Opera-Mini'nin piyasaya çıkacak olan bir çok Nokia 6300 modelinde önceden yüklü olacağını bildirdi.

Opera-Mini piyasadaki telefonların çoğunluğuna internete tam erişim olanağı sağlayan Java tabanlı bir web tarayıcısı. Sayfayı kullanıcının ekranına göndermeden önce ayrı bir sunucuda ön işlemesini yapan ve sıkıştıran bu sayede transfer edilen verinin miktarını da azaltan Opera Mini hissedilir bir şekilde hızlı sörf olanağı sağlıyor.

Opera Mini 2006'nın Ocak ayında doğdu ve şu anan kadar 8 milyon kullanıcıya ulaştı. www.operamini.com adresinden yazılım ücretsiz olarak indirilebiliyor. Opera Mini ile gezilen sayfalar ise genelde arama, sosyal etkileşim ve Web mail sayfaları.

"Nokia'nın Mini web tarayıcımızı kucaklaması ve tarayıcıyı 6300 kullanıcılarına kolay sörf imkanı sunacak sunması bizi gerçekten heyecanlandırdı." diyor Opera Software'den Timo Bruns ve ekliyor "Bize göre Opera Mini herkesin kolaylıkla kullanabileceği güçlü bir tarayıcı.

İndir: Opera-Mini

Okuyucu Yorumları