Nokia'dan 3 yeni cep telefonu daha...

Ve beklenen Nokia fırtınası başladı: İşte cep devinin bugün tanıttığı 3 yeni cep canavarı...

Nokia'dan 3 yeni canavar!

Nokia'nın tanıttığı yeni cep telefonu modelleri olan Nokia C6, C3 ve E5 farklı kullanıcılara hitap ediyor.

Akıllı cep telefonu sınıfında Nokia C6, Nokia N97 ve Nokia N97 Mini'ye olan benzerliği ile dikkat çeken bir model.

Kayarak açılan bir QWERTY klavyeye sahip olan model hızlı mesaj yazmaya imkan tanımayı amaçlıyor. 3.2 inölik TFT ekrana ve 640'a 360 çözünürlüğe sahip.

5 Megapiksel kamerası olan C6, Symbian S60 V5 kullanıyor. Ovi özellikleriyle donatılan cep telefonunda GPS, Bluetooth ve 3G var. 3G ile görüşme süresi 5 saati buluyor. Yani pil ömrü oldukça iyi.

E-posta istemcisi, Gmail ve Hotmail desteği olan cep telefonu, siyah ve beyaz renklerde sunulacak. Tahmini yurtdışı fiyatı 600 lira civarında.

İşte BlackBerry sevenler için bir Nokia

İşte BlackBerry sevenler için bir Nokia
Nokia E5, tasarımıyla BlackBerry'i andırıyor

Nokia'nın QWERTY klavyeli yeni cep telefonu E5, tasarım olarak Blackberry, Nokia E71, E72 ve E63'ü andırıyor.

Yüksek hızlı WLAN, HSDPA/HSUPA 3G internet bağlantısına sahip olan yeni E5'in en önemli özelliği, beraberinde gelen güvenlik önlemleri oluyor.

Uzaktan SMS'i kilitlemeye imkan tanıyor. Kilitlemenin yanında bilgileri silmek de mümkün.

Donanım olarak ise 2.4 inç QVGA ekran, 256 MB dahili bellek ve SD bellek ile 32 GB'a genişletme kapasitesi yer alıyor. Symbian 60 kullanan cep telefonu, tıpkı C6 gbi 3G'de 5 saat görüşme süresi sunuyor. Cep telefonunun kamerası ise 5 megapiksel çözünürlüğe sahip ve bir LED flash ile desteklenmiş. Henüz tahmini bir fiyat yok.

Hesaplı bir Nokia modeli

Hesaplı bir Nokia modeli
Nokia C3, giriş seviyesi bir cep telefonu

Tarz olarak E72'yi andıran bu yeni Nokia modelinin adı C3. 2.4 inçlik QVGA ekrana sahip olan cep telefonu, ekonomik giriş seviyesi modeller arasında yer alacak.

2 Megapiksel kamera, 3.5 mm kulaklık girişi ve FM radyo ile temel multimedya imkanlarını sunacak. Hafızası SD bellek ile 8 GB'a kadar genişletilebilecek.

Ağ bağlantısı için sunduğu seçenekler 3G, Bluetooth ve WLAN olacak. MSN Messenger ve sosyal ağlara bağlanma imkanı da sunuyor.

Bu cep telefonu Symbian S40 işletim sistemi kullanıyor. QWERTY klavyesi var ve tek tuşla SMS kısmına girmek, mümkün. Hesaplı olacağı söylense de henüz fiyatı belli değil.

Okuyucu Yorumları