Nokia'dan Android açıklaması!

Nokia'nın bir tablet yapacağı artık kesin gibi... Peki ama bu tablette Android olabilir mi?

Nokia'dan Android açıklaması!

Nokia'nın telefon pazarındaki hareketlenmesi artık herkesin farkına vardığı bir gerçek. Lumia telefon serisi ile başlayan bu hareketlenmelerin ise, bundan aylar evvel Nokia tarafından yapılan bir açıklama ile çok daha geniş mecralara yayılacağı dile getirilmişti.

Tablet bilgisayar kategorisinde de boy göstereceği açıklanan Nokia, pek tabi aynı zamanda Windows 8 işletim sistemi ile anılır olmuştu. Şimdiki hedefin tabletler olduğunu iddia eden CEO Stephen Elop, konu hakkında dikkat çeken birçok açıklama yaptı...

Avusturalya'da katıldığı müşteri ve iş birliği buluşmasında, kendisine yöneltilen "Windows Phone sistemi ile yola devam mı edeceksiniz?" sorusuna verdiği cevap ise, bir hayli ilginç oldu. Elop, Nokia'nın tek bir işletim sistemine bağlı kalmak gibi bir zorunluluğu olmadığını ama aynı zamanda üst uç teknolojik cihazları için şimdilik Android ya da herhangi bir diğer işletim sistemi kullanmayacaklarını beyan etti.

Her ne kadar Elop'un yaptığı açıklamalar iki taraflı da olsa, piyasaya çıkacak olası bir Nokia tablet için ne çeşit bir işletim sistemi kullanılacağını şimdilik söylemek zor.

Okuyucu Yorumları