Nokia'dan BL-5C Bataryalar Hakkında...

Matsushita tarafından üretilen Nokia markalı BL-5C cep telefonu bataryaları hakkında açıklama...

Nokia Pilleri!

Not: Nokia'nın basın bildirisinden alınmıştır.

Nokia, Aralık 2005 – Kasım 2006 tarihleri arasında, merkezi Japonya'da bulunan Matsushita Battery Industrial Co. Ltd. tarafından üretilen Nokia markalı BL-5C cep telefonu bataryalarında, nadiren aşırı ısınma durumunun söz konusu olabileceğini açıkladı. Bu durumun sadece belirtilen süre içinde ve sadece Matsushita tarafından üretilmiş BL-5C model bataryalar için söz konusu olabileceği vurgulandı.

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, kullanıcılarını bilgilendirmeye yönelik bir batarya duyurusu yaptı. Duyuru sadece, Aralık 2005 – Kasım 2006 tarihleri arasında, Japonya'daki Matsushita Battery Industrial Co., Ltd. firması tarafından üretilen Nokia markalı BL-5C bataryaları kapsıyor.

Nokia, duyurusunda, belirtilen tarihlerde üretilmiş Nokia markalı BL-5C model bataryaların, nadiren de olsa, şarj edilirken kısa devre nedeniyle aşırı ısınmaya yol açabileceğini ve bataryanın yerinden oynayabileceğini açıklıyor. Nokia, bu konu hakkında Matsushita firmasıyla ve ilgili diğer yetkililerle birlikte çalışıyor.

Nokia BL-5C bataryaların üretimi konusunda birden fazla tedarikçiden hizmet alıyor ve bu tedarikçiler bugüne dek toplam 300 milyonu aşkın BL-5C batarya üretmiş bulunuyor. Yapılan açıklama ise, sadece Matsushita firması tarafından Aralık 2005 – Kasım 2006 döneminde üretilmiş 46 milyon adet BL-5C model bataryayı kapsıyor. Dünya genelinde bu bataryalar için şu ana kadar yaklaşık 100 adet aşırı ısınma şikayeti bildirilirken, hiçbir ciddi yaralanma ya da maddi hasar söz konusu olmadı.

Nokia, duyuru kapsamındaki BL-5C bataryalarını kullanan kişilere yönelik açıklamasında, sözü edilen yaklaşık 100 aşırı ısınma vakasının hepsinin şarj işlemi sırasında gerçekleştiğini belirtiyor. Nokia'nın elindeki bilgilere göre bu durum, mobil cihazın şarj dışındaki diğer kullanım süreçlerini etkilemiyor.

Matsushita tarafından belirtilen süre içinde üretilmiş BL-5C bataryalarda söz konusu ısınmanın nadiren görülmesine karşın, cep telefonlarında bu model bataryalar bulunan tüm Nokia kullanıcıları, Nokia yetkililerine başvurarak bataryalarını değiştirebiliyor.

Nokia, BL-5C bataryaların tüm Nokia ürünlerinde kullanılmadığını ve söz konusu durumun sadece bazı Nokia BL-5C bataryalarda görülebildiğini vurguluyor.

Belirtilen dönemde Matsushita tarafından üretilmiş BL-5C bataryaları nasıl tanırsınız?
Bir bataryanın, Nokia tarafından yapılan açıklama kapsamındaki bataryalardan olup olmadığını anlamak için öncelikle bataryayı cihazdan çıkarmak gerekiyor. Bataryanın ön yüzünde "Nokia" ve "BL-5C" yazısı bulunuyor. Arka yüzünde ise, üst tarafta Nokia logosu, alt tarafta da 26 karakterden oluşan batarya numarası yer alıyor. Bataryaların Aralık 2005 – Kasım 2006 döneminde Matsushita tarafından üretilmiş bataryalardan olup olmadığını anlamak için bu numarayı kullanmak gerekiyor. Bu numaranın bilgilendirme kapsamıyla karşılaştırılması sonucunda, tüketiciye ücretsiz olarak batarya değişimi sağlanıyor.

Türkiye'deki Nokia kullanıcıları, bu konuda yardım almak için http://www.nokia.com/batteryreplacement web sitesine ya da Nokia Türkiye Çağrı Merkezi'nin (0 212) 337 17 17 numaralı telefonuna başvurabiliyor.

BL-5C batarya hakkında
BL-5C, Nokia ürünlerinde kullanılan 14 farklı batarya modelinden biridir. Nokia, pek çok ürün bileşeninde olduğu gibi, bataryalarda da birden fazla tedarikçi ile çalışmaktadır. Matsushita da Nokia'nın BL-5C batarya tedarik ettiği firmalardan biridir.

Okuyucu Yorumları