Nokia'dan harita rakiplerine taş!

Nokia, teker teker sataşmak yerine, bu ken hem Microsoft'a, hem de Apple'a böyle "salladı!"

Nokia'dan hodri meydan!

Lumia 920'nin çıkmasına daha birkaç hafta var, ancak Nokia yeni Windows Phone 8'lisiyle rakiplerine dokundurmaktan kendini alamıyor. Nokia bu kez hem Apple'ı, hem de Google'ı yeni bir infografik ile taşladı.

Blog'da Apple'ın harita hizmeti Maps ve Google'ın harita hizmeti Google Maps ile Nokia'nın kendi harita çözümü Nokia Maps, bir infografik yoluyla karşılaştırılıyor. Blog, Nokia'nın harita hizmetini şu sözlerle övüyor: "Konum hizmetlerini reklamlarla finanse eden rakiplerimizin aksine biz, tamamen kendimize ait harita içeriği, platformu ve uygulamaları sunuyoruz. Diğer bir deyişle, harita ve konum tabanlı uygulamaların doğru bilgiler sunması, her yerde erişilebilmesi ve en yüksek kaliteye sahip olması gerektiğine inanıyoruz."

İnfografikte Nokia Maps'in özellikleri rakipleri Apple ve Google'ın haritaları karşılaştırılıyor. Nokia'nın haritalarının en iyi yanının turn-by turn yol tarifi desteği olduğunu söyleyebiliriz. Ancak karşılaştırmada yer alan çevrimiçi haritalar özelliğinin şu an kullanılmadığını ve Lumia 920 ile beraber kullanıma sunulacağını söyleyelim.

Okuyucu Yorumları