Nokia'dan müthiş dedikodu!

Dedikodu kazanı kaynıyor: Cep devi Nokia, en büyük rakiplerinden birini satın mı alıyor; almalı mı?

Nokia'dan müthiş dedikodu!

Nokia ve Palm... İkisinin en büyük ortak yönü şirket tarihlerinin en iyi zamanını geçirmiyor olmaları. Diğer bir ortak yönleri ise son zamanlarda ikisinin adının sıklıkla beraber anılıyor olması. Bir kez daha alevlenen söylentilere göre Nokia, Palm'ı satın almak için hazırlıklarını yapıyor. Peki bu Nokia için doğru bir hamle olur mu?

Palm'ın çok iyi bir dönem geçirmiyor olmasına rağmen şu anda tahmin edilen değeri 1,7 milyar dolar. Yani kötü günler geçiren bir şirket için son derece yüksek bir değere sahip. Diğer yandan Nokia, akıllı telefon pazarında varlığını sağlamlaştırmak için bir şeyler yapmak istiyor, üstelik bu konuda da kaybedecek pek vakti yok.

Nokia'nın karşısındaki iki seçenek...

Nokia'nın karşısındaki iki seçenek...

Bu durumda Nokia'nın karşısında iki seçenek var. Ya şu an için değeri pahallı olmasına rağmen Palm'ı satın alıp büyük bir riske girecek ya da Palm'ın fiyatının zaman içinde düşmesini bekleyecek. Eğer hızlı olup riski almayı tercih ederse bu beraberinde büyük bir risk getiriyor. Eğer Palm, Nokia için faydalı olmazsa bu büyük harcamadan sonra Nokia çok önemli bir darbe yemiş olur. Diğer yandan fiyatın düşmesini beklediği taktirde Palm şimdikinden daha fazla güç (ve pazar payı) kaybetmiş olacağı için satın almaya değmeyebilir ve Nokia bir anlamda bu treni kaçırmış olabilir.

Şu an için söylentiler Nokia'nın bu konuda çok kısa zamanda bir karar vereceği ve şu anki eğilimine göre vakit kaybetmeden Palm'ı satın alacağı yönünde. Ama bakalım Nokia bu konuda kartlarını nasıl oynayacak...

Okuyucu Yorumları