Nokia'dan N-Gage QD Oyun Konsolu

Nokia, N-Gage oyun platformunun en son oyunu N-Gage QD oyun konsolunu tanıtıyor. N-Gage QD, her an oynanabilen, daha uzun pil ömrüne, geliştirilmiş oyun kontrolüne, daha net bir görüntüye, güçlü akıllı telefon özelliklerine ve yeni N-Gage Arena tanıtım uygulamalarına sahip MMC teknolojisiyle donatıl

Nokia'dan N-Gage QD Oyun Konsolu

Oyuncular, en sevdikleri N-Gage oyunlarını dünyadaki tüm mobil oyun topluluklarına N-Gage Arena üzerinden bağlanarak, aynı zamanda yakından oynanabilen çok oyunculu oyunları da Bluetooth kablosuz teknolojisinden yararlanarak oynayabilecekler.

Perakende fiyatları operatör kontratı ile €99/$99, kontratsız €199/$199 civarında olacağı belirtilen N-Gage QD oyun konsolu, Avrupa, Afrika ve Asya Pasifik ülkelerinde Mayıs 2004’te, Amerika’da ise Haziran 2004’te satışa sunulacak. N-Gage QD’nin Avrupa, Afrika ve Asya Pasifik ülkeleri için GSM 900/1800 ve Amerika için GSM 850/1900 olmak üzere iki modeli bulunuyor.

Nokia yetkilileri yaptıkları açıklamada, “N-Gage platformunun pazarda geçirdiği 6 aydan sonra, aldığımız geri dönüşler çerçevesinde, cihaz portföyümüzü genişletmeye karar verdik. Oyuncular, geliştirilmiş oyun ergonomileri sayesinde oyunu tek tuşa basarak başlatabiliyorlar ve tuşlardaki duyarlılık sayesinde oyundan çok daha fazla zevk alabiliyolar. Ayrıca, tüm bu özelliklere bir de “hot-swap MMC” özelliklerini ve geliştirilmiş pil ömrünü de kattık. Klasik konuşmayı desteklemek için telefon konuşmalarında geliştirilen hoperlör ve mikrofon sistemleri de Nokia’nın yeni özellikleri arasında yer alıyor,” dedi.

N-Gage QD oyun konsolu, Ashen, Pathway to Glory- Pocket Kingdom: Own the World, Sims Bustin Out, Crash Nitro Kart ve Tiger Woods PGA TOUR 2004 gibi varolan diğer N-Gage oyunlarını da destekliyor.

Yeni N-Gage Arena ‘launcher’, N-Gage Arena’ya ulaşımı çok daha kolaylaştırıyor. N-Gage QD ‘ye yüklenen yazılım, kullanıcıların kendi oyun konsollarından N-Gage Arena’ya direk erişim imkanı veriyor. ‘Launcher’ bir kere yüklendiği zaman, aynı diğer N-Gage yazılımlarında olduğu gibi, konsolun ana menüsünde yer alan bir ikona basılarak kullanılabiliyor. ‘Launcher’, GPSR bağlantısı üzerinden kullanıldığı zaman, N-Gage Arena üyeleri birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar, özel içerik yükleyebiliyorlar, istatistiklere ulaşabiliyorlar, aktivitelere katılabiliyorlar ve daha fazlasını yapabiliyorlar. N-Gage Arena kullanıcıları, N-Gage Arena ‘launcher’ı Mayıs 2004’ten itibaren www.n-gage.com adresinden yükleyebilecekler.

N-Gage QD oyun konsolu ayrıca kişisel bilgi yönetimini, XHTML tarayıcısını, email, Seri 60 uygulamalarını yükleyebilme gibi geliştirilmiş akıllı telefon özelliklerini de destekliyor.

N-Gage QD oyun konsolu bu yıl Los Angeles California’da 12-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Electronic Entertainment Expo (E3)’da sergilenecek. N-Gage standında ayrıca, özel yüksek profil N-Gage oyunları ve ‘blockbuster’ oyunlarının da en iyileri sergilenecek. Daha fazla bilgi için www.n-gage.com/qd adresinden ulaşılabilir.

Okuyucu Yorumları