Nokia'dan yeni rakiplerine hodri meydan!

Nokia'nın patronu Apple ve Google başta olmak üzere tüm rakiplerine meydan okudu.

Herkesle baş edebiliriz!

Nokia'nın CEO'su Olli-Pekka, bilgisayar dünyasından mobil cihazlarıyla mobil telefon pazarına geçen yeni rakipleriyle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını söyleyerek, Nokia'nın tüm rakipleriyle baş edebileceğini ifade etti.

Nokia'nın başkanı ve aynı zamanda CEO'su olan Olli-Pekka Kallasvuo, Apple, Google, RIM ve Microsoft'un telefon pazarına girerek mobil telefonlarda internet kullanımını hızlandırdığını belirtti.

Yılda 400 milyondan fazla cep telefonu satan ve global mobil telefon pazarının %40'ını elinde bulunduran Nokia, bu pazarda Samsung, Motorola, LG Electronics, Sony Ericsson ve diğer mobil telefon üreticileriyle rekabet ediyor.

Özellikle iş dünyasında sevilen Blackberry ürünleriyle tanınan Research in Motion'ın (RIM) izlediği stratejiden etkilendiğini saklamayan Kallasvuo, sahip oldukları gelişmiş e-posta sistemiyle çok yakın zamanda RIM'in BlackBerry ürünlerini geçebileceklerini kaydetti.

RIM'in raporlarına göre bugün dünya genelinde 19 milyon adet BlackBerry kullanıcısı bulunuyor.

Kallasvuo: "Google bu pazarda daha çok yeni"

Kallasvuo:
Kallasvuo, iPhone'un kullanıcıların kafasındaki cep telefonu portresini değiştirdiğini kabul etti.

Bunun yanında Apple'ın iPhone'una da değinen Kallasvuo, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Apple'la birlikte iş dünyasında artık yeni ve güvenilir bir rakibimiz var. Şapkamızı önünümüze alıp düşünmemiz gerekiyor; zira iPhone'lar kullanıcıların cep telefonlarıyla ilgili beklentilerini de artırmış durumda. Ancak elbette her rakibimizde olduğu gibi Apple'a da en kısa sürede yeni ürünlerimizle yanıt vereceğiz."

Googe için konuşmanın henüz çok erken olduğunu dile getiren Kallasvuo, Google'ın mobil telefon pazarına ne getireceğinin zamanla anlaşılacağına inandığını söyledi.

Google'ın yeni yazılımı Android'i bir yıl öncesinde kamuoyuna duyurduğunu belirten Kallasvuo, Nokia'nın o günlerde zaten uzun süredir aynı hedefler doğrultusunda çalıştığını söyleyerek Google'ın yaptığını Nokia'nın istemiş olması halinde 10 yıl öncesinde yapabileceğini sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları