Nokia dedikodulara son noktayı koydu!

Microsoft ve Nokia arasındaki, giderek karmaşıklaşan ilişki hakkında son noktayı yine Nokia koydu!

Nokia'dan son nokta!

Nokia'nın akıllı cep bölümünü Microsoft'a satacağı yönündeki dedikodular, Nokia tarafından bir kez daha yalanlandı.

Geçtiğimiz sene dirilen "Microsoft, Nokia'yı alacak" dedikoduları, Finlandiyalı şirket tarafından yalanlanmış olsa da devam ediyor. Son dedikoduların kaynağı ise ünlü Rus blog yazarı ve Mobile-Review yayımcısı Eldar Murtazin. Nokia'nın diğer hamlelerini başarıyla tahmin eden Murtazin, aslında bu iddiayı ilk kez ortaya atmıyor. Murtazin'e göre Nokia CEO'su Stephen Elop, Steve Ballmer ile Las Vegas'ta 5 Ocak 2012'de görüşecek ve Nokia'nın akıllı cep bölümü hakkındaki kararı vereceklerdi.

Murtazin, bunun Nokia'nın sonu olacağını da Twitter hesabından paylaştığı "Steve Ballmer, Andy Lees ve Stephen Elop, Kai Ostamo Las Vegas'ta görüşerek Nokia akıllı cep birimi hakkındaki anlaşmayı tamamlayacaklar. Güle güle Nokia." tweet'i ile belirtti. Ayrıca Murtazin'e göre Stephen Elop, 2012'de Nokia'daki CEO'luk görevinden ayrılacak; yeni Microsoft ceplerinde ise Nokia markası kullanılmayacak.

Ancak Nokia İngiltere iletişim müdürü David Hall ise dedikoduları sert bir biçimde yalanladı ve Nokia'nın Microsoft'a satılmayacağını söyledi. Hall, Ballmer ile Elop'un buluşup buluşmayacağını da bilmediğini, Elop'un günlüğünü bilmediğini sözlerine ekledi.

Yani şimdilik Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınması gibi bir durum söz konusu değil. Bakalım ilerleyen günler, Nokia ve Microsoft ortaklığı için neler getirecek.

Okuyucu Yorumları