Nokia efsanesi ile geçen 150 yıl!

Telefon dünyasının eski yıldızı Nokia'nın aslında kaç yıl önce kurulduğuna inanamayacaksınız!

Nokia'nın akıl almaz geçmişi!

En çok cep telefonlarıyla tanıdığımız Nokia, sıkı durun, tam 150. yaşını kutluyor. Dünyaca ünlü 3310'un üreticisi, aslında çoğumuzun düşündüğünden çok daha önce hizmet vermeye başladı.

Nokia, 1865 yılı Mayıs ayında ilk çalışma iznini almıştı. Firma o günden bu yana birçok aşamadan geçti, iş modeli değişikliklerine gitti. Tabi ki bununla kalmadı ve hayatta kalabilmek için kendisini yeni teknolojilere adapte etti. Firma bu sırada odun hamurundan lastiğe, elektrikten telegraf kablosuna, endüstriyel elektronik cihazlardan telekomünikasyon cihazlarına ve son olarak telefonlara sayısız ürüne imza attı.

Finlandiyalı firma, en çok cep telefonu piyasasındaki büyük başarısıyla hatırlanıyor. Ancak firma, değişikliklere adapte olamaması nedeniyle zaman içinde rakiplerinin gölgesinde kaldı. Hayatta kalmakta zorlanan Nokia, sonunda en önemli bölümünü, yani cihazlar ve hizmetler bölümünü Microsoft'a satmak durumunda kaldı.

Yine de Nokia'nın bizi bırakmadığını, daha önce olduğu gibi değişikliklere uyum göstererek hayatta kaldığını, yeni teknolojilerin ve pazarların peşinde koştuğunu görüyoruz. Son dönemde telekomünikasyon işinde önemli adımlar atan firma, iletişim altyapısı işinde büyük bir oyuncu olmayı sürdürüyor. Nokia, belki artık telefon yapmayacak ama her şeyin kendi teknolojisinden faydalanması için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları