Nokia eline yüzüne mi bulaştırdı?

Lumia 920'nin tanıtımını beklenenden erken yapan Nokia, sabırsızlığının kurbanı mı oluyor?

Nokia işleri berbat mı etti?

Geçtiğimiz günlerde yeni akıllı cihazı Lumia 920'yi beklenmedik bir zamanda basına duyuran Nokia, tam bir lansman faciasına imza attı. Teknoloji devine yakışmayan hatalar silsilesi, Lumia 920'nin "mükemmelliğine" gölge düşürdü.

Nokia ve Microsoft ortaklığından doğan Windows 8 tabanlı Lumia 920, geçtiğimiz hafta beklenenden bir hayli erken duyruldu. İkili, bu hareketiyle 12 Eylül'de tanıtılacak iPhone 5'ten çekindiklerini gösterdi. Böylece Lumia 920'nin lansman tarihini, bir nevi Apple belirlemiş oldu.

Lansman yapıldı yapılmasına ancak cihazın ne tarihi ne de fiyatı belli. Yeni Lumia'yı merakla bekleyen kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan bu "acemilik," şüphesiz şirketin imajını da bir hayli zedeleyecek.

Hatalar silsilesi

Hatalar silsilesi

Lansmanda yapılan hatalar, sadece fiyat ve çıkış tarihiyle sınırlı değil. Tanıtımda kullanılan ve Lumia 920'yle çekildiği iddia edilen fotoğraf ve videolar aslında Lumia'yla çekilmemiş. Bunun yanında, Nokia'nın öne çıkardığı video sabitleme özelliği de cihazda henüz mevcut değil.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nokia Medya İlişkileri Genel Yayın Yönetmeni Heidi Lemmetyinen, "Bulanık görüntüleri düzelten ve kalitesiz ışık ortamında daha net bir görüntü sunan görüntü sabitleme teknolojimizi (OIS) tanıtmak için bir video hazırladık. Amacımız sadece OIS teknolojisini vurgulamaktı. Evet, video Lumia 920'yle çekilmedi çünkü cihaz bunun için henüz hazır değil." yorumunu yaptı.

Ancak tüm aksiliklere rağmen The Verge çalışanları, Lumia 920'yle çekilen fotoğrafları başarılı buldu. Nokia'nın PureView teknolojisiyle çekilen fotoğraflarla, piyasadak muadilleri tarafından çekilen fotoğrafları karşılaştırdıklarında, Lumia'nın genel olarak daha iyi olduğunu belirttiler.

Sonuç olarak oldukça donanımlı ve kaliteli tasarlanan Lumia 920, Nokia'nın acemiliğine rağmen kullanıcılardan nasıl tepkiler alacak, gerçekten merak konusu.

Okuyucu Yorumları