Nokia Here'a çok büyük bir talip var!

Nokia'nın harita hizmeti Here, bu söylenti doğru çıkarsa yakında çok büyük bir ismin olabilir!

Nokia Here'a dev talip!

Facebook, Nokia'nın Here Maps hizmetini kendi sosyal ağına, Messenger'a ve Instagram'a entegre etmeye başladığını doğruladı.

Haberleri TechCrunch'a yaptığı açıklamayla doğrulayan Facebook'un ardından Nokia'da ortaya çıkan bilgileri onayladı. Bununla birlikte entegrasyon henüz test aşamasında olduğundan, henüz herhangi bir resmi duyuru yapılmış değil. Bir Facebook yetkilisinin söylediklerine göre testler, şu an yalnızca Android'li cihazlarda yapılıyor. Yetkili, yeni hizmetin "tutarlı bir harita deneyimi" sağlayacağını söylüyor.

Nokia'nın haritaları, piyasadaki en iyi seçeneklerden biri olarak değerlendiriliyor. Hizmetin Facebook konum bildirimleri ve fotoğraf etiketleri gibi işlevlerine dahil edilmesi, sosyal ağ deneyimimizi bir adım daha ileri taşıyabilir.

Bu haberler, Facebook'un Nokia'nın Here Maps uygulamasını satın alacağı iddialarının da ortaya çıkmasına neden oldu. Şu an 2 milyar değerinde olan hizmet, Samsung, Apple, Yahoo ve hatta Uber'in de ilgisini çekiyor. Söylentiler doğruysa Facebook'un hızlı davranması gerekebilir.

Okuyucu Yorumları