Nokia, HTC, RIM ve Viewsonic'e dava!

Nokia, hızını alamadı, 3 büyük rakibine birden dava açtı. İşte davanın konusu!

Nokia'dan üç deve dava!

Nokia, HTC, RIM ve Viewsonic'e patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. HTC ve Viewsonic'e ABD'de açtığı davaların yanı sıra Nokia, Almanya'da RIM ve HTC'den davacı oldu. Tüm bunların yanı sıra Nokia, Uluslararası Ticaret Komisyonu'na (ITC) da şikayette bulundu.

Nokia, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Temel patentlerimizi 40'un üzerinde şirkete lisanslamış bulunuyoruz. Davalardan kaçınmak istesek de Nokia, tescilli icatlarının izinsiz kullanılmasını engellemek amacıyla bu davaları açmak zorundaydı." Şirket, toplam 45 patentinin ihlal edildiğini, bunların davaların birine veya daha fazlasına dahil edildiğini bildirdi.

İhlal edilen patentlar arasında çift işlevli antenler, güç yönetimi ve çok-modlu radyolar, uygulama mağazaları, çoklu görev, navigasyon, dinamik menüler, veri şifreleme, mobil cihazlarda e-posta eklerini almak gibi işlevler bulunuyor.

Nokia, patent davalarından uzak bir şirket değil. Zira şirket 2009'da Apple'a bir patent davası açmış ve Apple'ın bir karşı davasıyla karşılaşmıştı.

Okuyucu Yorumları