Nokia için en kötü haber!

14 senenin ardından Nokia, artık dünyanın en büyük cep üreticisi değil! Tahtın yeni sahibi ise...

Nokia için en kötü haber!

Hüseyin Cem Köylü

IHS iSuppli'nin raporuna göre, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde yüzde 12.2 olan Pazar payını, bir sene gibi kısa bir sürede iki katının da üzerine, yüzde 30.6'ya, çıkaran Samsung, liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Geçen yıl dünyanın dört bir yanına yolladığı 145 milyon cep telefonu ile Samsung, Pazar payını yüzde 40'a yükseltti.

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 92 milyon cep telefonu sevk eden Samsung aynı çeyrekte 83 milyon ünite cep telefonu sevk eden Nokia'yı geride bıraktı. "Cep telefonları, bugün Samsung'un gelirlerinin yüzde 40'ını oluşturuyor ve şirket devamlı akıllı telefon donanımı ve yazılımına yatırım yapmaya devam ediyor" sözlerini kaydetti IHS'den Wayne Lam ve şöyle devam etti: "Sadece akıllı telefonlarla değil normal telefonlarla da Samsung büyük bir başarı yakaladı. Hatta liderlik koltuğuna dahi oturdu! Şirketin gücüne güç katacak başka bir etmen, Samsung Galaxy SIII de, Mayıs ayında tanıtılacak ve siparişi alınmaya başlayacak."

Akıllı telefon sektöründe ise liderlik hala aynı çeyrekte 35 milyon ünite cihaz sevk eden Apple'da bulunuyor. Üstelik, rakamların geçen yılın aynı dönemine göre beşte bir oranında düşüş göstermesine rağmen...

Akıllı telefon pazarının git gide büyümeye devam edeceğini öngören IHS uzmanları, gelecek yıl akıllı telefon sevkiyatının ilk defa cep telefonu sevkitayının yarısı boyutuna ulaşacağını tahmin ediyorlar.

Okuyucu Yorumları