Nokia için geri dönüş vakti!

Windows Phone 8'li Lumia'lar, Nokia'ya uzun zamandır hayalini kurduğu eski günleri geri getirecek mi

Nokia için geri dönüş vakti!

Son birkaç yıldır düşüşte olan Nokia, ilk olarak Lumia 900 ile kendisini göstermişti. Uzun süredir teknoloji sitelerini ele geçiren ve herkesin dikkatini çeken Windows Phone 8 tabanlı yeni telefonlarsa, sonunda firmaya aradığını vermeyi başardı...

Lumia 920, 820 ve 822 modellerinin piyasaya çıkması ile büyük bir ilerleme kaydeden Nokia, düşüş yaşayan hisse senetlerinde uzun süredir görülmeyen bir çıkış yakaladı. Bloomberg'den yayınlanan rapora göre, Nokia'nın Almanya Facebook sayfası üzerinden yayılan, "Lumia 920 Almanya'nın birçok bölgesinde tükendi." haberinin ardından hisse senetleri yüzde 5.5 gibi bir değer kazandı. Facebook sayfasında yazılan "Firma olarak Lumia 920 ve diğer modellerin tekrardan Alman pazarına girmesi için elimizden geleni yapıyoruz." açıklaması ise bu artışın tuzu biberi oldu.

Avrupa'da büyük ses getiren Lumia 920, Amerika'da a AT&T desteği ile satışa çıkmış durumda ve tıpkı Avrupa'da olduğu gibi şimdiden tükenmenin eşiğine geldi. Yapılan son stok araştırmalarına göre halen siyah ve beyaz Lumia 920 modellerine ulaşmak mümkünken, kırmızı, açık mavi ve sarı modeller çoktan tükenenler listesinde bulunuyor. Daha ucuz olan Lumia 820 modeli ise halen AT&T'nin satış listesinde yer alıyor.

Lumia 920 testimiz için tıklayın...

Okuyucu Yorumları