Nokia, "Linux kullanacak" iddiasını yalanladı

Nokia, yabancı basın organlarında çıkan "artık Linux kullanacak" söylentisini yalanladı.

Linux yalanlaması

Bugün birçok yabancı basın organı, Nokia'nın cep telefonlarında Linux kullanımına yöneleceği ile ilgili bir habere yer verdi. Bu haberin yayınlanmasına neden olan ise, şirketin finans direktörü Rick Simonson'un yaptığı bir açıklama oldu. Simonson, Nokia'nın Linux işletim sistemini kullanan cihazlarını daha da ileriye götürmek istediğini söylemişti.

Ancak Nokia, bu açıklamanın ardından yeni bir açıklama yaparak cep telefonlarında Linux kullanmak gibi bir planlarının olmadığını, Simonson'un sözlerinin yanlış anlaşıldığını duyurdu. Yanlış anlamaya neden olansa, Nokia'nın zaten internet-tablet sınıfındaki cihazlarında Linux kullanıyor olması. Örneğin bu sınıfa giren N810'da uzun zamandan beri Linux işletim sistemi bulunuyor. Nokia'ya göre Simonson'un anlatmak istediği de, bu tip cihazlar için Linux'un uygun olduğu ve bu cihazlara çok daha fazla özellik ekleyecekleri...

Kısacası yakın gelecekte Nokia cep telefonlarında Linux görmemiz ya da şirketin cep telefonlarına Linux işletim sistemi yüklemesi pek de olası değil. Gerçek olansa, Nokia'nın internet-tablet cihazları için Symbian işletim sistemini uygun görmediği. Şirket, bu durumu, uzun zamandır bu tip cihazlarda Linux kullanarak zaten gösteriyor.

Okuyucu Yorumları