Nokia Lumia 920'den ilk izlenimler

Nokia'nın WP8'li yeni amiral gemisi neler sunuyor? Ona gelen ilk yorumlar nasıl? İşte cevaplar...

Lumia 920'den ilk izlenimler

Nokia'nın yeni telefonu Lumia 920 Kasım'da raflarda yerini alacak. Teknoloji dünyası, telefonun çok başarılı olduğu konusunda hemfikir. Telefonun kaliteli işçiliği ve gözalıcı ekranı, Internet'teki teknoloji sitelerinden tam not aldı.

Nokia, 920'nin çizilmelere dayanıklı polikarbonat kasasında anten verimini arttırmak için yekpare tasarımı tercih etmiş. Kasanın parlak renklerinin zaman içinde solmasını önlemek için boya plastik enjeksiyon aşamasında kullanılmış.

Cihazın 1.280x768 piksel çözünürlüklü ekranı da büyük övgü alan özellikler arasında. Ekran son derece parlak ve canlı renklere sahip, fotoğraflar da son derece kaliteli bir şekilde görüntüleniyor.

Snapdragon S4 çift çekirdekli işlemciye sahip telefon çok iyi tepki sürelerine sahip ve sorunsuz çalışıyor.

Windows Phone kullanılan telefonlar hakkındaki genel şikayet, Lumia 920 için de geçerli: Telefon için henüz yeterli sayıda uygulama yok. Ancak bu konuda Nokia'nın yapabileceği fazla bir şey de yok. Yine de telefonu inceleyen teknoloji yazarları, Nokia ve Microsoft'un uygulamalarındaki uyumun rakiplerinden daha iyi olduğu görüşünde.

Yorumcular 920'yi beğense de, Windows Phone 8'in pazarda başarı elde etmekte ve Android ile iOS'ten müşteri çalmakta zorlanacağını düşünüyorlar.

Okuyucu Yorumları