Nokia Lumia 920'nin pili hemen bitiyor mu?

Kimisi yok öyle bir şey diyor; kimisi bu sorundan bıkmış durumda! Peki ama nedir bu sorun?

Lumia 920 kafa karıştırdı!

GÜNCELLEME: Nokia Türkiye'nin konu hakkında resmi açıklaması için tıklayın...

Nokia'nın Windows Phone 8'li cebi Lumia 920, internette yapılan şikayetlere göre gizemli bir pil ömrü sorunlarıyla karşı karşıya.

WPCentral forumunda telefonun pilinin sadece birkaç dakikada bittiğine dair az sayıda da olsa şikayetler görülüyor. Bununla birlikte çoğu kullanıcı, Lumia 920'nun çok iyi bir pil ömrü olduğunu söylüyorlar. Bazı kullanıcılar ise pilin birkaç kere tam olarak boşalıp şarj olduktan sonra sorunların ortadan kalktığını iddia ediyor.

Kullanıcılar, sorunun nedeni, hatta varlığı konusunda ortak bir noktaya varmamış görünüyorlar. Bazı kullanıcılara göre belirli uygulamalar pilin çabuk bitmesine neden olurken, bazıları pillerinin aniden hızla tükenmeye başladığını söylüyor.

Görünüşe göre sorun, aslında telefondan değil, yüklenen bazı uygulamalardan kaynaklanıyor. Bilindiği gibi bazı Android uygulamaları da, telefonların pilini adeta "emiyor" ve aynı sorun, şu anda Windows Phone cephesi için de geçerli. Sorun yaşayan az sayıda kullanıcı, sorunu telefonda ya da Windows Phone 8'de değil, kurdukları uygulamalarda ararlarsa, sonuca daha hızlı bir biçimde ulaşabilirler...

Okuyucu Yorumları