Nokia Lumia 920 ve 820 resmen tanıtıldı

Nokia, Microsoft ile birlikte düzenlediği etkinlikte merakla beklenen cep canavarlarını tanıttı...

Nokia'dan yeni cep bombaları!

Nokia'nın yeni Lumia'ları ile ilgili ayrıntıl fotoğraf ve resimlere ulaşmak için tıklayın...

Nokia bugün Microsoft ile beraber Manhattan'da düzenlediği etkinlikte yeni Lumia 820 ve Lumia 920'yi resmen tanıttı. Etkinlikle beraber Windows Phone 8 de resmen tanıtılmış oldu. Nokia, Lumia'ların yanında alt seviye cepleri olan yeni Asha'larını da bugün ortaya çıkardı.

Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 920, 4.5 inç'lik kavisli bir cam ekrana (1260x768) sahip. Snapdragon S4 işlemciyle (çift çekirdekli, 1.5GHz) ve 32GB depolama alanıyla gelen telefon, PureView kamera teknolojisinden faydalanıyor. Lumia 920'nin kamerası, PureView 808'in 41MP'lik kamerasıyla aynı değil, zira 920'nin kamerası 8MP'lik bir lense sahip. Ancak şirkete göre "kayan lens" sistemi sayesinde rakiplerinden 5-10 kat daha fazla ışık yakalayabiliyor.

Telefon 2100mAh pil geliyor ve herhangi bir istasyona yerleştirmenize gerek kalmadan, kablosuz olarak şarj olabiliyor. Nokia'ya göre bu pil, "şirketin şimdiye kadar bir Nokia cebine yerleştirdiği en büyük pil". Lumia 920'nin sahip olduğu "Clearblack" teknolojisi, Nokia'ya göre ekranı direkt güneş ışığı altında, "çölde" bile görünür kılıyor. Nokia'nın Nokia City Lens uygulaması ile telefonunuzu kaldırarak ve yönlendirerek etraftaki restoran, kafe gibi yerlerin isimlerini ekranda görmenizi sağlıyor. Uygulama bunun için telefonun pusula, kamera ve ivmeölçer gibi sensörlerinden faydalanıyor.

Videomuzda daha yakından görebileceğiniz Lumia 920, kırmızı, mavi, beyaz, sarı, gri ve siyah renklerde piyasaya sürülecek. Nokia yeni telefonun ekranının önceki jenerasyona göre daha da sağlam olduğunu ve "çizilmesinin neredeyse imkansız olduğunu" söylüyor.

Nokia Lumia 820 ve Windows Phone 8!

Nokia Lumia 820 ve Windows Phone 8!
Yeni Nokia Lumia 820

Orta seviye bir cep olan Nokia Lumia 820 ise aynı çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisine sahip. 4.3 inç ekranında 800x480 çözünürlük sunan Lumia 820'yi kablosuz olarak şarj etmek istiyorsanız, isteğe bağlı aksesuarını kullanabiliyorsunuz. Bu aksesuar, telefonu sadece 1mm kalınlaştırıyor. Lumia 820 de Nokia City Lens uygulamasına ve diğer Nokia'ya özel uygulamalara sahip.

Bugünkü önemli etkinlikte Microsoft da yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 8'i duyurdu.

Sahnede Joe Belifore tarafından bir Lumia 920 üzerinde gösterilen Windows Phone 8, yeni özelleştirme seçenekleriyle dikkat çekiyor. Örneğin giriş ekranındaki döşemeler, artık küçültülebiliyorlar. Windows Phone 8'deki Internet Explorer da küçültülebiliyor, IE arayüzünde sunulan düğmeler kullanıcının isteğine göre değiştirilebiliyor.

Peki Windows Phone 7 uygulamaları yeni işletim sisteminde çalışacak mı? Microsoft'a göre WP7 uygulamaları, WP8'de sorunsuz olarak çalışıyor. Çok uzun zamandır beklenen ekran görüntüsü alma özelliği de WP8 ile beraber geliyor. Bir ekran görüntüsü almak, artık "Başlat + Güç" düğmelerine aynı anda basmak kadar kolay.

Kamera uygulamasına yeni eklenen "lensler" düğmesi ise çeşitli filtre ve geliştirmeleri anında uygulamanıza izin veriyor.

Bunların dışında, Windows Phone 8 tanıtımında anlatılan bir çok konunun Windows Phone 7'den bildiğimiz şeyler olduğunu söylemeliyiz.

Okuyucu Yorumları