Nokia, MWC etkinliğinde neler sunacak?

Symbian^3, C ve X serileri, N8 ve daha fazlası: Nokia önümüzdeki günler için bu bombaları hazırlıyor

Nokia N8 ve diğerleri...

Nokia yüksek bir ihtimalle önümüzdeki hafta gerçekleşecek Mobil World Congress (MWC) etkinliğinde N8 isminde üst seviye bir cep telefonu tanıtacak. Nokia N8-00 ismiyle de bilinen cihaz yeniden elden geçirilmiş Symbian OS (Symbian^3) ile çalışacak, 12 Megapiksel kamerası olacak ve HD video kaydı yapabilecek. Cep telefonunun yaz mevsiminde çıkması ve 3,5 inçlik çoklu dokunmatik ekranı ve HDMI arabirim sunması bekleniyor.

Bunun dışında üç farklı cep telefonu hakkında da bilgiler ortaya çıktı. Bunlarda biri giriş seviyesine hitap eden Nokia C5-00 ismindeki iş telefonu, diğeri ise S40 tabanlı ve tam klavyeli C3-00 oluyor. Son olarak Blackberry tasarımındaki C5-01'den bahsediliyor.

Cihaz sınıfları ve Symbian^3
Nokia telefonlarını harflerle ifade edilen sınıflara ayırıyor. Kısaca belirtmek gerekirse: C sınıfı alt fiyat segmentini, X sınıfı eğlence ve müziği ön plana çıkaran cepleri, E sınıfı iş telefonlarını, N sınıfı üst seviye cepleri ve son olarak S sınıfı lüks cep telefonları veya sınırlı sayıda üretilmiş özel sürümleri temsil ediyor.

Son dedikodulara göre Symbian S^3 selefine göre üç kat daha hızlı olacak ve başka birçok şeyin yanında çoklu dokunmatik fonksiyonları destekleyecek. İşletim sisteminin 2010'un sonunda hazır olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları